Butik ASM ler Rehberi

BUTİK ASM ‘ LER REHBERİ 
 
 
Yıl 2026 . Aralık ayı.
Hızlı trenle Bursa ‘ dan İzmir ‘ e gidiyorum. Karşımda orta yaşlı bir çift , ellerindeki  hoş kapaklı bir kitabı karıştırıyorlar. Kitabın üzerinde şöyle yazıyor :EGE  BUTİK ASM ‘ LER REHBERİ 
Kendi aralarında konuşuyorlar.İster istemez kulak misafiri oluyorum. ‘’ Şöyle denize sıfır ,manzarası güzel bir ASM seçelim. Koltuklarının kumaşı,  rengi, tarzı nasılmış ona da dikkat et lütfen hayatım. Terletmeyen bir kumaş olsun. Bursa da ki avangard, mor kadife koltuklu ASM den hiç memnun kalmadım, terletiyor. Hem otopark görevlisini de sevmedim ben oranın. Üniforması hiç tarz değildi. Çıkarken arabamızı getirdiğinde ‘’ Olmamış, bizimle değilsin ! ‘’ butik bir ASM nin otopark görevlisine bu üniforma yakışmış mı hiç ! ‘’   dedim. Butik Asm den hizmet almak için fazladan onca sigorta primi ödüyoruz, sadece doçent aile hekimleri baksın diye mi ? lüksüm de en az o kadar önemli benim için. Karşılığını her şekilde almalıyız. Hacerler beş yıldızlı bir ASM yi tercih etmişler , ‘’ Aman şekerim , beş yıldız ,ultra her şey dahil ASM ,24 saat hizmet süper, gece güzel rüya gördürme serumu bile takıyorlar. Odalar 50 metrekare ,muayene sedyesi viscoelastık yataklı , musluklarından termal su akıyor. Boşver butik ASM yi . Biz geçen yıl erken rezervasyonla % 35 sigorta prim ödeme indirimi alarak kaydımızı yaptırdık. ‘’ diye anlattı geçen gün. Ama yok hayatım , bu yıl sosyetede yeni trend butik ASM , biz modayı takip edelim. Karar vermek zor tabi, paramız var çok şükür ,seçebiliyoruz. Fakir fukara ne yapsın. Bizim temizlikçi Naciye hanımlar ailecek  ,pansiyon ASM ye gidiyorlarmış. Kendi işlerini  kendileri görüyorlarmış . Evden pamuk, gazlı bez götürüyormuşsun. Hatta hemşire iğne yapmayı öğretmiş, kocasının iğnesini Naciye Hanım hemşirenin gösterdiği yere kendi yapmış. Geçen gün çocuğu öksürmüş, doktor bey ‘’ al steteskopu dinle kendin ciğerini ,ben tutuvereyim steteskopu çocuğun sırtına ‘’ demiş. 
Halimize bin şükür hayatım, primimize geçer sözümüz. 
Bu arada hızlı trende kahve ikramlarımız geldi. İki yıldızlı bir ASM de çalışan bir aile hekimi olan ben, şöyle uzun bir iç çektim. 78 yaşına biran önce gelsem de bitse artık bu çile ,diye .Emeklilik yaşı 78 e çıkarıldığında ,nasılsa hepimiz ölürüz ,göremeyiz o günü diye , her zamanki gibi  susmuştuk. İtiraz etmemiştik. Ama öldürmeyen Allah öldürmüyor işte. Bir çok aile hekimi arkadaşımı sağlıkta şiddete şehit verdik, bir çok aile hekimi arkadaşım 24 saatlik mesai saatinin stresini kaldıramayıp kalpten gitti. Maşallah ne sağlam bünyem varmış. Babaanneme çekmişim ,balkan kanı var tabi . O da 95 inde ölmüştü . Aklı da zehir gibiydi, bunamadı da. E ben de bu kadar kafa yoracak iş yaparsam bunamam herhalde ,sağolsun büyüklerimiz ,belki de bunamayalım diye çalıştırıyorlar bu yaşa kadar  bizi .
Sonunda yolculuk bitti. Zaten bu hızlı trenle 1 saat 45 dakikada İzmir deyiz. Trenden iniyorum. Biraz önce karşımda oturan çifti ASM ler reklam ajansının rehberi karşılıyor ,son model servis limuziniyle….Butik ASM gezdirecek herhalde. Ben gideyim artık, şuradan metroya bineyim. Aile hekimleri şehitliğindeki arkadaşlarımı ziyarete geldim . Bir yasin okuyayım , duamı edeyim. Yolcu yolunda gerek.Kendinize iyi bakın. 
 
                                                Dr. Elif Kuruefe
 

PAYLAŞ: