30 Ağustos Zafer Bayramımız Kutlu Olsun

30 Ağustos, Türk Milleti için bir dönüm noktasıdır. 30 Ağustos, Türk Milleti'nin bağımsızlığına ve bütünlüğüne engel olunamayacağının, tarihe altın harflerle yazıldığı gündür.

Büyük Taarruz, Türk ordusunun, Kurtuluş Savaşı'nda işgalci güçlere son darbeyi vurabilmek, düşmanı Anadolu'dan atmak için planladığı gizli bir harekatın adıdır. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nce 20 Temmuz 1922'deki oturumda dördüncü kez Başkomutanlık yetkisi verilen Mustafa Kemal Paşa, Haziran ayında taarruz kararı almış ve hazırlıkları gizlilikle yürütmüştür. Ağustos ayının 26'sını 27'sine bağlayan gecede Afyon'da başlayan bu şanlı mücadele, Aslıhancivarında kuşatılan düşman birliklerinin, Dumlupınar Meydan Muharebesi'nde bozguna uğratılması neticesinde Türk ordusunun zaferi ile sonuçlanmıştır.

Türk Milleti, tam 94 yıldır olduğu gibi bugün de başta Ulu Önder Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, ülkemizi bağımsızlığa taşıyan bu zafer için canını veren tüm ecdadına şükran borçludur. Aile Hekimleri olarak, atalarımızın kanıyla sulanmış vatan toprağının her karışının kıymetini biliyoruz. Tıpkı, 1915'te tıbbiyeyi bırakıp Çanakkale'ye, cepheye koşan meslektaşlarımız gibi, vatanımızın bütünlüğünü, halkımızın birlik ve beraberliğini tehdit eden her yapıya karşı canımız pahasına mücadele etmeye hazırız.

Türk Milleti, bu yıl, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın hemen öncesinde, yine zorlu bir sınavdan geçmiş, birliğini tehdit eden unsurlara karşı tek yürek olmayı bilmiştir. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın Zafer Bayramımız dolayısyla yayınladığı mesajında dile getirdiği gibi: "30 Ağustos, terör örgütleri için ders olmalı"dır.

15 Temmuz kanlı darbe girişimi karşısında yeniden tek yürek olan yüce milletimiz, Ata'mızın dile getirdiği gibi muhtaç olduğu kudreti damarlarında taşıdığı asil kanda bulmuş; Büyük Taarruz ruhunun hala dipdiri olduğunu tüm dünyaya göstermiştir. Milletimizin mücadelesinden İstiklal Marşımızın mısralarına taşındığı gibi, biz ezelden beridir hür yaşadık, hür yaşarız, hür yaşayacağız.

Atamızı ve Türkiye'yi kurtuluşa ulaştıran tüm şehitlerimizi bir kez daha saygıyla anıyoruz. 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun.

Dr. Gürsel ÖZER

AHEF Yönetim Kurulu Başkanı

PAYLAŞ: