AHEF, SAĞLIK BAKANLIĞI MÜSTEŞAR YARDIMCISINI ZİYARET ETTİ

AHEF, SAĞLIK BAKANLIĞI MÜSTEŞAR YARDIMCISINI ZİYARET ETTİ

Bugün Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Sayın Elif Güler KAZANCI' nın daveti üzerine AHEF Yönetim Kurulunu temsilen, AHEF Başkanı Dr. Akif Emre EKER ve AHEF 2. Başkanı Dr. Sevilay SEVAL kendilerini makamında ziyaret etti.

AHEF Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Akif Emre EKER yaptığı bilgilendirmede;

Ziyaret sırasında Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu olarak yapılanmamız ve faaliyetlerimiz ile misyon ve vizyonumuzla ilgili durumumuz aktarıldı.

Daha sonra Aile Hekimliği uygulaması sırasında yaşadığımız genele ait mevzuat, hukuksal ve idari konulardaki sorunlar aktarılarak bu konuda çalıştayda belirlemiş olduğumuz çözüm önerilerimiz ve taleplerimiz iletildi.

Kendisi ise aile hekimliği uygulamasının bakanlık olarak yeni dönemde önemini bildiklerini ve desteklediklerini, geliştirerek sürdürülmesi gerektiğini ifade ederek önümüzdeki günlerde geniş katılımlı bir toplantı ile tüm bu öncelikli sorunlarımızın masaya yatırılacağını burada önemli paydaşlardan birinin de AHEF olacağını ifade etti.

AHEF olarak Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcımızı AHEKON- 2018 Kongremize davet ettik. AHEF 'in 10. yılında kongremizin paydaşlarından birinin de Sağlık Bakanlığımız olmasının bizleri sevindireceğini belirterek bu konuda destek sözünü aldık.

Daha sonra AHEF temsilcileri Türkiye Halk Sağlığı Genel Müdürlüğüne geçerek günlük pratiğimize ait genel ve yerel sorunlarla ilgili görüşmeler yaptı. İlgili daire başkanlarına sahadan aldığımız geri bildirimlerle ilgili konular aktarılarak acil bekleyen konularda çözümler sunuldu. Öncelikli olarak izinler, raporlar, yerel idari farklılıklar, hukuki sorunlar aktarıldı.

PAYLAŞ: