SAĞLIKTA ŞİDDET TERÖRÜNÜ LANETLİYORUZ

17.07.2018 tarihinde  Şanlıurfa Harran Üniversitesi'nde (pediatri) çocuk asistanı meslektaşımız Dr. Bahattin Ahmet Yalçın'a insanlıkla bağdaşmayacak bir şekilde kaldırım taşı ile saldırılmıştır. Çocukluğunda akranları dışarıda oynarken kendisi ders çalışan, gençlik yıllarını kitaplar arasında geçiren,  yıllarca emek verip tıp fakültesini kazanan, masa başında günlerce harcayıp tıpta uzmanlık sınavını kazanan ve sayısız uykusuz geceler geçirerek asistanlığını sürdürmeye çalıştığı o uykusuz gecelerin birinde arkadaşımızın kafasında kaldırım taşı parcalanmıştır. Atılan o kaldırım taşı sadece o hekimin canına kastetmekle kalmamış yılların emeğine atılmış, hekimlik onuruna atılmış bir taştır. Ve ne yazık ki meslektaşımızın halen yoğun bakımda tedavisi sürmektedir.

Artık cümleler bitti, kelimeler tükendi. Etkin ve caydırıcı bir sağlıkta şiddet yasası çıkmadığı her gün memleketin başka bir köşesinden benzer haberler gelmeye devam edecek gibi durmaktadır. Acaba bugün sıra kime geldi diye bu meslek icra edilemez hale gelmiştir. Şifa veren ele vefa göstermeyenler için acilen etkin ve caydırıcı bir Sağlıkta Şiddet Yasası çıkmalıdır. Bizler huzur içerisinde mesleğimizi icra etmek ve vatandaşlarımıza hakkettiği şekilde hizmet vermek için görevimizin başındayız. Yetkililerden de görev başında olan bizlerin can güvenliğini sağlamalarını bekliyoruz.

         

Bu şiddet terörünü kınıyor ve lanetliyoruz. Meslektaşımıza bir kez daha geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor Allah'tan acil şifalar diliyoruz.

                 

         AİLE HEKİMLERİ DERNEKLERİ FEDERASYONU YÖNETİM KURULU


PAYLAŞ: