İYİKİ AHEF VAR İYİKİ AHEF'İ DESTEKLEYENLER VAR

  • Görüntüleme: 3893
  • 05 Mayıs 2021
  • .

İYİ Kİ AHEF VAR

AHEF, bir kez daha adaletsizliğin ve ayrımcılığın önüne geçmiş, haksızlığa izin vermeyeceğini göstermiştir.

27.04.2021 tarihli Cumhurbaşkanlığı genelgesinde uyulacak tedbirler ve idari izin konusunda belirtilen esasları göz ardı eden Sağlık Bakanlığı yazısına karşı tepkimizi 30.04.2021 tarihinden itibaren hem basın yoluyla kamuoyuna duyurduk hem de aile hekimlerimizi bilgilendirerek bayram haftasında idari izinli olmalarında yasal engel olmadığını dile getirdik.

İzin kısıtlamasının ve şimdiye kadar yapılan ayrımcılığın, gelir kayıplarının,  aile hekimliğini yok sayma ve itibarsızlaştırma çabalarının karşısında olduğumuzu  kurum ile yaptığımız  görüşmelerde de  net bir  biçimde dile getirdik. 

Sahada farkındalık yaratmak ve kamuoyu oluşturmak için 9 ulusal kanal haberi, ve pek çok bilgilendirme görseli  yaptık.    

1.basamak sağlık emek platformunda 9 stk ile görüş alış verişi yaptık.

AHEF olarak  10-11-12 Mayıs 2021 tarihlerinde 3 gün iş bırakma kararımızla da idari izin hakkımızı diğer kamu çalışanları gibi kullanacağımızı, adaletsizliğe boyun eğmeyeceğimizi ve yapılan haksızlıkları reddettiğimizi ilan ettik.

Bugün yayımlanan tam kapanma döneminde birinci basamak sağlık hizmetleri konulu Sağlık Bakanlığı yazısı ile idari izinli oldukları, 10-11-12 Mayıs 2021 tarihlerinde Aile sağlığı merkezlerinde planlamanın aile hekimlerinin yetkisinde olduğu bildirilmiştir.  Aile hekimleri , kendilerine kayıtlı bireylerin aşı planlamasını hastaneye alarak ya da erteleyerek idari izinlerini kullanabilecektir.

AHEF'e bu süreçte destek veren, elini taşın altına koyan herkese, tüm sivil toplum kuruluşlarına da camiamız adına teşekkür ediyoruz.

AHEF, SAHADAN aldığı gücü her zaman kullanmaya, çatı örgüt olarak aile hekimlerine karşı yapılan her türlü haksızlık ve ayrımcılığın karşısında olmaya, devam edecektir.

İyi ki AHEF var.

AHEF Yönetim Kurulu

PAYLAŞ: