"Sağlıklı Bebek - Gülen Anne" Projesi Hayata Geçti

AHEF Sosyal Projeler ve Organizasyon Komisyonu olarak halkın Sağlık okur - yazarlığını artırmak amacıyla Küp not projemizden sonra, şimdi de' Sağlıklı Bebek Gülen Anne' projesine hayat verildi. Bu projede aile hekimlerinin ailelere doğru bebek-çocuk bakımını ve hijyenini öğretmek, kalıtsal hastalıkların tespiti için yapılması gerekenler konusunda aileleri bilinçlendirmek istedik.

Proje katılımcısı aile hekimlerine hastalarına dağıtmak üzere bilgilendirme broşürü, bebek bezi ve ıslak mendiller gönderilecek; bu malzemeler ihtiyaç sahibi tüm bebek ve çocuklara dağıtılacak, beraberinde hijyen ve bakım eğitimi verilerek bilgilenmeye katkı sağlanmış olunacaktır.

Ayrıca eğitim videolarının eksikliğini görerek, sağlık okuryazarlığına katkısının büyük olacağını düşündüğümüzden eğitim videoları da çektik. Bebek izlem ve bağışıklama, gebe izlem, obezite-Hipertansiyon ve Diyabet ve Kanser taramaları hakkında spot bilgiler içeren bu videolar ASM'ler de bekleme salonlarında halkımızın izleyip bilgilenmesini sağlayacağız. İlgili videoların ASM'lerimiz de yayınlanması ile görsel anlamda da halkımıza ulaşmış olacağız. Komisyon üyelerimizin katkılarıyla çekilen bu eğitim videosuna aşağıdaki linklerden ulaşıp indirebilirsiniz.

Jülide Aksoy

Ahef Yönetim Kurulu Üyesi

Sosyal Projeler ve Organizasyon Komisyonu Başkanı

KANSER TARAMASI

http://www.asmyasam.com/ahef-sosyal-projeler-komisyonu-kanser-taramasi/

GEBE İZLEM

http://www.asmyasam.com/ahef-sosyal-projeler-komisyonu-gebe-izlem/

BEBEK KONTROLÜ VE AŞI

http://www.asmyasam.com/ahef-sosyal-projeler-komisyonu-bebek-kontrolu-ve-asi/

OBEZİTE - HİPERTANSİYON - DİYABET

http://www.asmyasam.com/ahef-sosyal-projeler-komisyonu-obezite-hipertansiyon-diyabet/

TEK VİDEO

https://www.youtube.com/watch?v=2WL5Zlb7DtU

PAYLAŞ: