Cesur ve Güzel İnsanlara Teşekkürler

Dün akşam Star Tv ekranlarında yayınlanan Cesur ve Güzel dizisi, "Sağlıkta Şiddet Olmaz" mesajı vererek tüm sağlık çalışanlarının en büyük soruna dikkat çekti. Başta dizininin senaristi Ece Yörenç'e, başrol oyuncusu Kıvanç Tatlıtuğ'a, yönetmen Ali Bilgin'e, tüm dizi ekibine, Ay Yapım'a ve Star Tv ailesine, sağlıkta şiddet olmayacağını, olamayacağını böyle güzel anlattıkları ve topluma bir kez daha hatırlattıkları için teşekkür ederiz.

Her yıl onbinlerce meslektaşımız, hakarete uğruyor, dövülüyor, vuruluyor, öldürülüyor. Türkiye'deki 23 bin aile hekiminin en büyük çatı örgütü Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu (AHEF) olarak, sağlıkta şiddeti kabul etmiyoruz. 28 Mayıs 2016'ta "Sağlıkta Şiddeti Durduruyoruz" hareketi başlattık. İmza kampanyası düzenledik, sağlık bakanlığıyla, milletvekilleriyle görüştük. Ancak üzülerek söylüyoruz ki, hala gerekli adımlar atılmadı.

Caydırıcı cezalar içeren "Sağlıkta Şiddet Yasası"nın çıkaralıması yönündeki çağrımızı bir kez daha yineliyoruz. Yasa çıksın ki, bir hekime saldıran, tehdit eden, silah çeken kişi, bunun yanına kar kalamayacağını para ve hapis cezası alacağını bilsin.

Tüm sağlık çalışanlarının sağlıklı bir şeklide görevlerini yapabilmesi için, "Sağlıkta Şiddet Olmaz"

AHEF Basın Yayın Komisyonu Başkanı

Dr. Mehtap Gürbüz Aslan

SAHNEYİ İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

PAYLAŞ: