TÜRKÖK Broşürleri Dağıtılmaya Başlandı

AHEF in en önemli sosyal projelerinden biri olan TÜRKÖK projesi dahilinde bilgilendirme broşürleri ve ilanlar ASM'lere dağıtılmaya başlandı;

Bir hekim arkadaşımızın ALL hastalığının nüksü sonrası önce sosyal medyada başlayan kemik iliği ve kan bağışçısı temin etme seferberliği,  AHEF'i bu konuda harekete geçirmişti. Ülkemizin olası kan ve kemik iliği ihtiyacı için önceden önlem alma ve hazırlıklı olma, halkımızı da bu konuda bilinçlendirme görevinin temsil ettiği camiaya ait olduğunun farkındalığı ile başlatılan projenin ikinci aşaması ile ASM lerimizde vatandaşlara bilgilendirme ve duyarlılığı arttırma çalışması yapılacak.

Proje Kızılay adına koordinatör olarak görev yapan Dr. Metin Kalender ve Ahef Adına Korrdinatörlüğü yürüten Dr. Yavuz Erden eşliğinde, Türk kzılayı adına Genel Başkan Dr. Kerem Kınık ,AHEF adına da Genel Başkan Dr. Gürsel Özer tarafından 26.08.2016 da imza altına alınarak resmiyet kazanmıştı.

Bundan sonraki aşamada bir taraftan AHEF in TÜRKÖK projesinde bölge temsilciliği yapan arkadaşlarımız bölgelerinde konuyla ilgili çeşitli etkinlikler düzenlerken diğer taraftan Türk Kızılayı nın bölge sorumluları da ASM lerde sağlık çalışanlarına konuyla ilgili bilgi tazeleme çalışması yapacak , daha sonra Türk Kızılayı temsilcilerinin ASM lerden gelen talepler üzerine  belirleyeceği tarih ve yerlerde  kan bağışı etkinlikleri düzenlenecektir.

Bu çalışma ülkemizin kan ve kemik iliği tedariğinde sürekliliği sağlamak adına çok önemli bir yol alınacak, Birinci Basamağın ve Aile Hekimliğinin değerine değer katacak, en önemlisi de Ülke insanlarına Hayat verecektir.

 

 

 

PAYLAŞ: