SAĞLIKTA ŞİDDET SONA ERSİN

SAĞLIKTA ŞİDDET SONA ERSİN,

SAĞLIKTA ETKİN ŞİDDET YASASI ÇIKARTILSIN

Hekimlerimiz başta olmak üzere, bütün sağlık çalışanlarımız olabilecek en üstün özveri ile hastalarımıza şifa sunmak için çalışmaktadırlar.

14 Mart 1919'da Mekteb-i Tıbbiye-i Şahane'ye tıbbiyelilerin astığı Türk Bayrağı bu ülkenin bağımsızlığıdır. Yüzlerce sağlık çalışanına karşı yapılan saldırılar artık adeta ülkenin bağımsızlığına vurulmuş birer hançer olmaktadır.

Sağlık çalışanlarına karşı yapılmış şiddetin her türlüsü kabul edilemez olup, yapılan şiddet sağlık çalışanının çalışma ve yaşama hakkının gasp edilmesi demektir.

Hekimlere ve tüm sağlık çalışanlara yapılan bu haksız saldırıları şiddetle kınıyor ve bir an önce bu şiddetin ve saldırıların durdurulması için gerekli önlemlerin alınmasını ve etkin bir sağlıkta şiddet yasasının bir an önce çıkarılmasını bekliyoruz.

Bunun için 08.06.2018 günü Antalya Kemer Çamyuva Aile Sağlığı Merkezinde çalışan aile hekimi arkadaşımıza yapılan fiili şiddeti protesto etmek için, 11.06.2018 pazartesi günü tüm Aile Hekimleri ve Aile Sağlığı Çalışanlarının siyah tişört ile çalışmalarını ve farkındalık için çekecekleri "sağlıkta şiddeti kınama resimlerini" sosyal medyadan paylaşmalarını bekliyoruz.

Tüm il derneklerimize ve kamuoyuna duyurulur.

AHEF YÖNETİM KURULU

PAYLAŞ: