AHEF UEMO İlkbahar Toplantısına Katıldı.

                UEMO İlkbahar toplantısı bu yıl 24 ülke katılımıyla 1-3 Haziran 2018 tarihleri arasında Çek Cumhuriyeti'nin başkenti Prag'da gerçekleşti. Toplantıya AHEF' i ve dolayısıyla da ülkemizi temsilen, AHEF Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Kutbettin BAKIR ve AHEF Uluslararası İlişkiler Komisyonu Üyesi Dr. Mehmet Tansu DERE katılım sağlayarak katkılarını sunmuşlardır. İlk gün sabah oturumu açılış konuşmaları sonrası dönem başkanlığı, yönetim kurulu ve denetim kurulu raporlarının sunumu ile bu raporların oylanmasıyla devam etmiştir. Öğleden sonraki oturumda 6 farklı konu başlığında 6 farklı grup çalışmaları yapılarak bu gruplardan çıkan kararların raporlaması yapılmıştır. Federasyon temsilcilerimiz de farklı grup çalışmalarına katılarak katkılarını sunmuşlardır.

                   İkinci gün sabah oturumunda tüzük değişiklik teklifleri değerlendirmeye alınmıştır. Gelecek planlaması ve projeler üzerinde konuşulup çıkan sonuçlar karara bağlanmıştır. Öğleden sonraki oturumda ise grup çalışmaları sonucu oluşturulan raporlar grup temsilcileri tarafından genel kurula sunularak sorular ve katkılar alınmıştır. Toplantı sonu raporlaması oluşturularak Avrupa Komisyonu'na teklif sunulması için karar alınmıştır. Bir önceki Paris toplantısında üyeliği kabul edilen Sırbistan' ın temsilcisi tarafından ulusal rapor sunumu sonrası sonbahar toplantısı için tarih ve yer belirlenmesi için kesin karar yönetim kuruluna bırakılacak şekilde karar alınmıştır. Kapanış konuşmasını yapan dönem başkanı, toplantıya katılarak katkı sunan tüm delegelere teşekkür ve minnetini sunarak toplantıyı sonlandırmıştır.

                 AHEF olarak bu toplantıdan bazı kazanımlarla dönülmüştür. Temsilcilerimiz toplantıda bir dizi görüşme gerçekleştirmişlerdir. Diğer delegeler ve yönetim kurulu başkan ve üyeleriyle yapılan olumlu görüşmeler sonucu tam destek sözü alınmıştır. UEMO yeni dönem başkanı ile samimi ilişkiler kurulmuş ve gelecekte yapılabilecek projeler için görüşmelere devam edilmesi yönünde fikir birliğine varılmıştır. Görüşmeler sonucu, UEMO dönem başkanı imzasıyla UEMO' nun Türkiye deki tek temsilcisinin AHEF olduğuna dair resmi yazı alınmıştır.


PAYLAŞ: