Prof. Dr. Necdet Ünüvar ile Görüştük

Aile Hekimliğinde sahamızın bize ilettiği konuları görüşmek üzere Cumhurbaşkanlığı Sağlık ve Gıda Politikaları Kurulu Üyesi Sayın Prof. Dr. Necdet Ünüvar hocamızı makamında 21.02.2019 tarihinde ziyaret ettik.

Federasyonumuzun yeni yönetim kuruluna başarılar dileyen hocamız bizlerle her zaman iletişimde olmak istediğini, Aile Hekimliği’nin sorunları ile yakından ilgileneceğini ifade etti.

Federasyon Yönetim Kurulu olarak sağlıkta şiddet konusunda en kısa zamanda etkin ve caydırıcı yasa çıkarılması gerektiğini, bu konuda AHEF olarak katkı sunabileceğimizi ilettik. Kendisi de sağlıkta şiddet yassı hakkında çalışmalar yapıldığını ve her zaman fikirlerimizi sunabileceğimizi ifade etti.

Cari gider ödeneği konusunda yaşanan sıkıntıları ve ödeneğin gün geçtikçe kayba uğradığını ilettik. Bu konuda yaşanan sorunları ayrıntıları ile paylaştık. Kendisi bu konunun ayrıntılarını not aldı.

Aile Sağlığı Merkezleri’nde yaşanan Aile Sağlığı çalışanları eksikliği, “0” nüfuslu ASMler, Sanal ASMlerin plansız açılması konuları görüşüldü.

Çıkması beklenen Ödeme sözleşme yönetmeliğinde Aile Hekimleri’nin hak kayıplarının olmaması eksikliklerin giderilmesi konusunda sahanın beklentileri iletildi.

E-Nabızdan Aile Hekimi haberi olmadan ve eksik bilgilerle hasta aktarımı konusu da gündeme geldi. Bu konuda Aile Hekimi onayı alınması gerektiği kendisine aktarıldı.

Tüm bu konular ve diğer sorunlarımızla ilgili hazırlamış olduğumuz dosyayı kendisine sunduk. Bizlere göstermiş olduğu misafirperverliği ve samimiyeti için sayın hocamıza camiamız adına teşekkür ediyoruz.

AHEF Yönetim Kurulu

PAYLAŞ: