Muğla'da Basın Açıklaması

Değerli  meslektaşlarımız, basın mensupları ve halkımız; 

Bugün burada arkadaşımız Dr. Çiğdem Çağdaş’ın görevini yaptığı sırada maruz kaldığı  şiddet olayı üzerine toplanmış bulunmaktayız

Görevi başında mevzuatları uygulayarak kamu görevini yapmaya çalışan sağlık personeline hem psikolojik hem fiziki saldırıların sayısı gün geçtikçe artmaktadır. Bu şiddet olayları o boyuta varmıştır ki bazı meslektaşlarımızın hayatlarına mal olmuştur. Dr. Ersin ARSLAN, Dr. Kamil FURTUN, Dr. Fikret Hacıosman, Prof. Dr. Göksel Kalaycı, Dr. Melike Erdem görev sırasında hayatlarını kaybetmiş sağlık şehitlerimizdir. Bunun dışında yaşanılan fiziksel ve psikolojik şiddet olayları maalesef günlük olay haline gelmiş, hemen her gün karşımıza çıkmaktadır.

Her gün bugün başımıza ne gelecek kaygısıyla işe gidiyoruz. Fiziksel ve sözel şiddete maruz kalıyor tükenmişlik ile boğuşuyoruz. Can güvenliğimiz olmadan görevimizi yapmakta zorlanıyoruz. Vicdanımız ve sorumluluklarımız arasında görevimizi yapmaya çalışırken uğradığımız bu şiddet bizi çok yıpratmaktadır. İsteğimiz görevimizi huzurla, layıkıyla yapabilmektir. Biz sağlık çalışanları saati, bayramı, hafta sonu olmadan, ailesinden fedakarlık yaparak büyük özveriyle çalışan dev bir aileyiz.

5 Aralık 2018 tarihinde çıkarılmış olan sağlıkta şiddet yasası da maalesef beklentilerimizin çok uzağında kalmıştır. Biz Aile Hekimleri Federasyonu olarak sağlıkta şiddetin olduğu her yerde dik duruşumuzu sergilemeye devam edeceğiz. Her fırsatta dile getirmekten geri adım atmayacağız.

Kıymetli kanun yapıcılar; bir an önce etkin, uygulanabilir, caydırıcı ve ertelenemeyen cezaları içeren sağlıkta şiddet yasası çıkarılmalıdır.

Değerli  Halkımız sizden biri olan Aile Hekimlerinize, Sağlık Çalışanlarınıza sahip çıkın! Şifa veren ellere zarar vermeyin. Bu aymazlığa Müsaade etmeyin sağlıkta şiddeti birlikte durduralım.

Saygılarımızla.

AİLE HEKİMLERİ DERNEKLERİ FEDERASYONU

27.02.2019 - Datça / MUĞLA

PAYLAŞ: