Hak Kayıpları ve Artacak İş Yükü Asla Kabul Edilemez....

AİLE HEKİMLERİ BELİRSİZLİKTEN YORULDU... Uzun zamandır devam eden yeni ödeme sözleşme yönetmeliğinin hak kayıplarına neden olacak şekilde çıkacak söylentileri aile hekimlerinde huzursuzluğa sebep oluyor. Öncelikle 26000 aile hekiminin çalışma koşullarını ve geleceğini ilgilendiren bir yönetmeliğin gerek hazırlık aşamasında sahadan temsilcilerin olamamasını gerekse taslak halinin sahaya tam olarak açıklanmamasını anlamak mümkün değildir. Artan iş yükü görmezden gelinerek bir de bunların üstüne eklenmek istenen yeni görevler aile hekimliği çalışanlarını bu yüklerin altından kalkamaz hale getirecektir. Planlanan ve açıkça ifade edilen kayıtlı nüfus sayısını azaltma kararı, ödeme katsayıları ile dengelenmezse sistemden kaçışlar başlayacaktır. 
Katsayı artışı yapılmadan yeni işler yükleyerek kayıplarımızın telafi edilebileceğini ön gören bir ödeme sözleşme yönetmeliği asla kabul edilemez. 
Kişilere sorumluluk verilmeden sadece aile hekimlerine yüklenen yüksek performans beklentisi aynı zamanda çalışan memnuniyetsizliğini arttırmaktadır. Artan aile sağlığı merkezleri giderlerinin yanında , bu giderleri karşılayamaz durumda kalan cari gider ödenekleri, mali açıdan aile sağlığı merkezlerini ve çalışanları sıkıntıya sokmuştur.
Bizler koruyucu hekimliği uygulamaya çalışırken , maliyeti yüksek tedavi edici modele dönüştürülmeyi istemiyoruz. Koruyucu hekimlik hem sağlıklı geleceğimizin temelidir hem de ekonominin önem kazandığı bu dönemde sağlık harcamalarını azaltmanın en etkin yoludur.
Bakanlık yetkililerimizin de bu konuda bizi desteklemelerini, eksik Aile Sağlığı çalışanı sayısını arttırmasını ve halkımızın sağlık okur yazarlığı konusunda bilgilendirilmesine ağırlık verilmesini talep ediyoruz. 
AHEF yönetim kurulu olarak Aile Hekimliği ve Ülkemizin sağlıklı geleceği için her platformda haklarımızı korumaya, sorunlarımızı ve çözüm önerilerimizi paylaşmak üzere görüşmelere ve diyaloğa hazırız.Fakat yıllardır yönetmeliğe dair hiç bir gelişme olmamakta ve her geçen an aile hekimleri adına iş huzursuzluğu ve hak kaybı olarak yansımaktadır. Bu noktada çok fazla beklememizin mümkün olmadığını ve haklarımızı, huzurumuzu kazanmak için elimizden gelen tüm tepki yollarını kullanmak için hazırlık içinde olduğumuzu beyan etmek isteriz.
AHEF Yönetim Kurulu

PAYLAŞ: