''8.Ulusal Aşı Sempozyumunda Bu Yılki Bilimsel Araştırma Yarışma 3.lük Ödülünü Aile Hekimi Dr.Kutay GÜVEN aldı''

Bu yıl 8.si düzenlenen, Sağlık Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Emine Alp MEŞE ve Halk Sağlığı Genel Müdürü Doç.Dr. Fatih KARA’ nın da konusmacı olarak katıldıgı 8. Ulusal Aşı Sempozyumu aşı konusunda duayen akademisyenlerin öncülüğünde yüzlerce hekimin yoğun ilgisiyle Ankara’da yapıldı.
 
Sempozyum bünyesinde organize edilen 21. Pfizer Bilimsel Araştırma Yarışmasında Şanlıurfa Aile Hekimleri Derneğimiz Eğitim Akademisi Başkanı Dr.Kutay GÜVEN üçüncülük ödülünü aldı.
 
Türkiye genelinde 804 aile hekiminin katılımıyla yapılan çalışmada aşı reddi sebepleri ve aşı reddi sorununda aile hekimlerinin yaklaşımlarını anlamaya çalıştıklarını bildirdi.
Dr. Kutay GÜVEN konuşmasında çalışmayı birlikte yaptığı Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Enfeksiyon ABD Dr.Öğr.Üyesi Ahmet Rıza ŞAHİN’e, derneğimiz ŞUAHED’e ve çalışmaya katılan aile hekimlerine teşekkür etti.
 
Tüm Türkiye’den 804 aile hekiminin klinik gozlemleri alınarak yapılan çalışmada, ülkemizde ve dünyada son dönemde  ciddi artış gösteren aşı kararsızlığının sebepleri ve aşı kararsızlığının çözümünde kilit rol oynayan aile hekimlerininin yaklaşımları irdelenen çalışması için AHEF eğitim komisyonu üyemiz Dr. Kutay GÜVEN'i tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

AHEF Yönetim Kurulu

PAYLAŞ: