''Hatay İl Sağlık Müdürlüğü Görüşmesi''

09.10.2019 tarihinde AHEF Yönetim Kurulu üyeleri 2.Başkan Dr. Yakup Şahin, Dr. Ali Erbaş, Dr. Hacı Yusuf Eryazgan, Adanahed Yönetim Kurulu üyesi Dr. Mehmet Tamer Karaarslan ve Hatay' da odası boşaltılan Dr. Bekir Yıldırım ile birlikte Hatay il Sağlık müdürlüğünde toplantı yapılmıştır.

Geçtiğimiz Cuma günü Hatay ili Kumlu ilçesindeki ASM boşaltılması olayı ile ilgili sağlık müdürü ile yapılan  görüşmede söz konusu durumun öncesi ve sonrası da ele alınarak ayrıntılı bir şekilde değerlendirme yapılmıştır. Özellikle poliklinik esnasında  ve  polis gözetiminde oda boşaltılmasının kabul edilemeyeceği ifade edilmiştir.. Konunun hiç istenmeyen bir şekilde gerçekleştiği ve Ülke genelinde tepkiler aldığı açıkça ifade edilmiştir. Yaşanan fiili durum sonrası aksayan sağlık hizmetlerinin yürütülmesi ve mağdur edilen meslektaşlarımızın sorunlarının çözümüne ilişkin değerlendirmelerde bulunulmuştur. Karşılıklı fikir teatisi  ile olayın ilk duyulduğu andan itibaren yapılan, gerek medyadaki haberler, AHEF kamuoyu duyurusu ve  gerekse twitter eyleminin önemli mesajlar verdiği ve bu mesajların yerine ulaştığı anlaşılmıştır.  Meslektaşlarımızın mağduriyetinin giderilmesi ve birime kayıtlı hastaların en kısa sürede hizmet alabilmesi için taleplerimiz iletilmiş ve olumlu geri bildirimler alınmıştır.

Bu şartlar altında hekim arkadaşlarımızın zarar görmeyeceği bir süreç ile en kısa sürede yeni bir alanın temini konusunda söz alınmıştır. İl sağlık müdürü Dr.Mustafa Hambolat bu süreç sonrası konu ile ilgili yapılan çalışmaları ve çözüm önerilerini paylaşmıştır. Yapılan çalışma sonrası yeni  ASM binası alternatifleri sunulmuş ve değerlendirme o bölgede hizmet veren meslektaşlarımıza bırakılmıştır.  Meslektaşlarımızın Mağduriyet sorununun çözülmesi , hızla yeni yer inşaası durumu göz önüne alınarak, Ülkemizin bulunduğu mevcut koşullarda sınır ilimizde en kısa sürede çözüm üretilmesi beklentimizdir.  Olayın takipçisi olarak Hatay il  derneği ile istişareye devam edeceğiz.

 

AHEF Yönetim Kurulu

PAYLAŞ: