AHEF TBMM de Basın Açıklaması Yaptı

  • Görüntüleme: 3076
  • 04 Şubat 2020
  • .

Değerli Aile Hekimleri, 
Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu olarak, 04.02.2020 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisinde bulunan siyasi partiler ile görüşmeler gerçekleştirilmiştir. 

Adalet ve Kalkınma Partisi , Saadet Partisi ve Milliyetçi Hareket Partisinden Genel Başkanlarla resmi görüşme talebimize karşılık verilmedi.
 
Saat 13:00 ' de, Iyi Parti Genel Başkanı Sayın Meral Akşener ile makamında görüşme yapılarak Ahef dosyamız kendisine takdim edilmiştir . 
 
Sağlıkta önlenemeyen şiddet başta olmak üzere hak kayıplarımız dile getirilmiş ve çözüm önerileri istişare edilmiştir. Yıllar içerisinde hekimlere yönelik sistematik değersizlestirmenin önüne geçilmesi yönünde fikir birliğine varılmış ve farkındalık adına destek talep edilmiştir. 
 
Son 1.5 ay içerisinde yapılan çalışmalar ve eylem süreci anlatılmış, 8 Şubat Ankara Mitingi davetimiz iletilmiştir. Iyi Parti hekim milletvekilleri de görüşmede yer almış ve desteklerini iletmislerdir. 
 
Ardından Cumhuriyet Halk Partisi hekim Milletvekilleri ile bir görüşme gerçekleştirilmiş ve sorunlarımız aktarılmıştır. 
 
CHP Genel Başkan Yardımcısı Sayın Gamze Akkuş Ilgezdi başta olmak üzere, Milletvekillerimiz Sayın Murat Emir , Sayın Ali Şeker , Sayın Fikret Şahin, Sayın Mustafa Adıgüzel, Sayın Ayhan Barut ile istişarelerde bulunulmuştur. 
 
Saat 15:00 ' de TBMM Sağlıkta siddet ve hak kayıpları Basın açıklamamız ; Ahef adına Sayın Gamze Akkuş Ilgezdi tarafından okunmuş ve 8 Şubat Ankara mitingimize çağrı basın açıklamasına katılan tüm hekim vekillerimiz tarafından yapılmıştır . 
 
Basın açıklamasına https://youtu.be/9YjXWBwRR3k  ulaşabilirsiniz. 
 
Basın açıklaması sonrası Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile makamında görüşme gerçekleştirilmiş ve sorunlarımız ve çözüm önerilerini içeren dosyamız kendisine takdim edilmiştir. 
 
Adalet bakanlığı , Maliye bakanlığı , Cumhurbaşkanı açık mektup , Cumhurbaşkanlığı ilgili kurumlarına Politika önerilerini, çalıştay sonuçlarını içeren raporlarımız sunulmuş, yapılan çalışmalar anlatılmıştır. 
 
Mesleki itibarsızlastırma ve sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin önlenmesi başta olmak üzere çeşitli sorunlar dile getirilmiştir . 
 
Elazığ depremi nedeniyle hasar gören ve yıkım kararı verilen aile sağlığı merkezlerinin yenilenmesi, nüfus kaymalarından, yer değişikliğinden kaynaklı gelir kayıpları ve  maduriyetleri önlemek için aile hekimlerinin gelirlerinde en az 6 ay nüfus sabitlenmesi konusunda destek istenmiştir. 
 
Halkımızın  yanımızda olduğu vurgusu yapılmış , son yıllarda artan iş yükü ve gelir kayıpları dile getirilmiştir.  
 
Son olarak , Ahef dosyamız Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Sayın Leyla Şahin Usta'ya sorunlarımız ile birlikte iletilmiştir. 
 
8 Şubat 2020 tarihinde saat 12:00 'de ANITPARK toplanma alanında tüm halkımızı ve sağlık çalışanlarını sağlıkta büyük buluşmaya , şiddetten uzak , sağlıklı ülke geleceği ve daha iyi aile hekimliği mitingine davet ediyoruz. 
 
Birlikte güçlüyüz. 
 
Saygılarımızla. 
 
AHEF YÖNETIM KURULU

PAYLAŞ: