COVID19 İLE ENFEKTE OLAN AİLE HEKİMLERİ VE ÜCRET KESİNTİSİ

  • Görüntüleme: 3816
  • 15 Nisan 2020
  • .

SAĞLIK BAKANLIĞI
HALK SAĞLIĞI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ’NE,
 
Bilindiği gibi, COVID-19 salgını nedeniyle, halkı ve çalışanları korumak adına Cumhurbaşkanlığı Genelgeleri ve Sayın Bakanımızın idari izin, esnek mesai uygulaması yazıları yayınlanmıştır. 
AHEF olarak aile hekimlerinden aldığımız geri bildirimlere göre, bazı İllerimizde İl Sağlık Müdürlüklerinin, Covid tanısı alan ve karantina altında tedavileri yapılan aile hekimlerinin ücretlerinde kesintiye gideceklerini ifade ettikleri öğrenilmiştir. 
Salgın döneminde özveri ile çalışan aile hekimlerinin, salgın hastalığa yakalanması nedeniyle görev yerinde bulunamadığı ve vekil tayin edemediği gerekçesiyle  ücret kesintisi düşüncesi kaygı vericidir. 
Aile sağlığı merkezlerinde salgın döneminde hizmet veren ve Covid-19 tanısı alan aile hekimlerimizin karantina ve tedavi süresince idari ya da esnek mesai kapsamında izinli sayılmalarını, vekalet olmaksızın ücretlerinde kesintiye gidilmemesini, enfekte aile hekimlerinin yerine öncelikle aynı Aile sağlığı merkezinden olmak üzere görevlendirme yapılmasını ve görevlendirilen çalışanlara Aile hekimliği ödeme ve sözleşme Yönetmeliği kapsamında ek ödeme yapılmasını talep ediyoruz.  
Gereğini saygılarımızla arz ederiz. 
 
                                                                             
                                                                                                     Dr. Özlem SEZEN
                                                                                          AHEF Yönetim Kurulu Başkanı

Doküman Listesi

Dosya Adı Boyut Oluşturma Tarihi Dosya Türü
1. COVID19 İLE ENFEKTE OLAN AİLE HEKİMLERİ VE ÜCRET KESİNTİSİ 410,82 KB 15.04.2020 13:40:47 .docx
PAYLAŞ: