FİYASKO ŞİDDET YASASININ SONUÇLARI!!

  • Görüntüleme: 3998
  • 18 Haziran 2020
  • .

İstanbul Üsküdar İlçesi Beylerbeyi Toplum Ruh Sağlığı Merkezi'ne bir hasta tarafından öğlen saatlerinde yanıcı madde atılmıştır. Aynı binada Aile sağlığı merkezinin bulunması, sağlık çalışanlarına yönelik saldırının planlı yapılması, sağlık çalışanları arasında yaralıların bulunması hepimizi derin bir üzüntü ve kaygıya sürüklemiştir. 
 
Şiddetin adı değişmiş, boyutu artmıştır. 
Öfke kontrolü olmayan bireylerin her davranışı kendilerine hak görmesi, hakaret, tehdit ve saldırıların artması bugünün değil son yılların büyüyen sorunu , kanayan yarasıdır. 
 
İşte bu yüzden son yapılan yasal düzenlemeleri yetersiz bulduğumuzu deklare ettik. Sağlıkta şiddetin önlenmesi cesaret işidir.  
Palyatif çözümler değil Türk Ceza Kanununda değişiklikler yapılması, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına yönelik düzenlemeler ihmal edilmiştir. 
 
Kişilerin ve toplumun ruh sağlığı salt sağlık çalışanlarının sorunu olmadığı gibi tüm olumsuz sonuçları da sağlık çalışanlarına yansıtılamaz. 
 
Şiddeti toplumun hücrelerinden söküp çıkarmak için biz elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. 
Devletimizin de tüm imkanları ile ve samimiyetle sağlıkta şiddet terörünü sonlandıracak kalıcı çözümler üretmesini bekliyoruz. 
 
Saldırıda yaralanan sağlık çalışanlarımıza acil şifalar diliyor, 
yaşanan şiddet terörünü lanetliyoruz. 
 
AHEF YÖNETİM KURULU

PAYLAŞ: