SGK YA ASM LERE COVİD-19 RAPOR BAŞVURULARININ ENGELLENMESİ YÖNÜNDEKİ BAŞVURUMUZ

  • Görüntüleme: 3404
  • 21 Ağustos 2020
  • .

 

Tarih :  14.08.2020

Sayı :    201

Konu :   

T.C

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞINA

 

Ülkemizde halen devam eden COVİD-19 pandemisi kapsamında sağlık kuruluşlarına başvuruların azaltılması, yoğunluğun giderilmesi, olası virüs riskinin en aza indirilmesi ve sağlık sisteminde etkin çalışma koşullarının oluşturulmasına , Ülkemiz sağlık parametrelerinin iyileştirilmesine, gelişmesine yönelik bazı taleplerimiz aşağıda belirtilmiştir.

Şöyle ki; Kronik hastalık tanıları nedeniyle ilaç muafiyet ve malzeme raporları bulunan bireylerin reçetesiz olarak eczaneden ilaç alımlarının yaş sınırlandırması olmaksızın sürdürülmesi hayati öneme sahiptir. Kronik hastalığı bulunan bireylerin sağlık kuruluşlarında virüs maruziyeti söz konusu olabilir. Diğer yandan , iş yükünde oluşacak azalma nitelikli sağlık hizmetini de artıracaktır. Bununla birlikte, suistimali önlemek adına ilaç alımları için periyodik aralıklarla takip, taramaların yapılması ve sisteme veri zorunluluğu hem bireylerin sağlık değerlerinin incelenmesini sağlayacak hem de kronik hastalıkların takip ve taramalarında Ülkemiz sağlık parametrelerine yol gösterici olacaktır.

Temaslı ve enfekte bireyler için SGK sisteminde Z 03.9 ya da U 07 icd kodları girildiği anda otomatik olarak iş göremezlik raporu sgk sayfası açılarak tanı koyan uzman doktorların 14 gün rapor girişlerini yapmasının yazılım ile sağlanmasını talep ediyoruz. Asmlere rapor başvuruları hem iş yükümüzü artırıyor hem de virüs maruziyeti riski giderek artıyor.

Aile hekimlerinin reçete tanı ve ilaç kısıtlamalarının tekrar gözden geçirilerek; genel tababete uygun şekilde düzenlenmesi ve SUT ilaç kısıtlamaların kaldırılması talep edilmektedir.

Önerilerimizin değerlendirilmesini ve pandemi sürecinde virüs maruziyetini en aza indirecek tüm önlemlerin alınmasını talep ediyoruz.

Gereğini saygılarımızla arz ederiz.

 

Dr. Özlem SEZEN

AHEF Yönetim Kurulu Başkanı                                             

 

 

 


PAYLAŞ: