AHEF 10-12 MAYIS İŞ BIRAKMA KARARI

  • Görüntüleme: 6831
  • 04 Mayıs 2021
  • .

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı tarafından 27.04.2021 tarihinde yayımlanan , Covid 19 kapsamında kamu çalışanlarına yönelik tedbirler ve idari izinlerin düzenlendiği, Ülkemizdeki tüm Kamu Kurum ve Kuruluşlarını bağlayıcı yazıyı görmezden gelen 30.04.2021 tarih ve 139494255 Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü yazısını ve bu hukuka aykırı , hiyerarşiye aykırı, kamu düzenini bozacak yaklaşımı reddediyor, yasalarla ve İlgili genelge ile korunan idari izin hakkımızı savunuyoruz.  
 
Aile hekimlerine yapılan haksızlıklar, dışlanmışlık, yok sayma , ek ödeme adaletsizliği ile gün yüzüne çıkan ayrımcılık ve  ardından idari izin hakkımızın elimizden alınma çabası artık bardağı taşırmıştır. 
 
Birinci basamağı görmezden gelen, pandemi döneminde dahi aile hekimlerini değersizleştiren, talep ve önerilerimizi görmezden gelen, mesleki itibarımızı zedeleyen uygulamalara karşı tepkimizi dile getirmek için ; 
10-11-12 Mayıs 2021 tarihlerinde idari izin hakkımızı diğer kamu personeli gibi kullanacağımızı ve Aile Sağlığı Merkezlerini kapatarak iş bırakacağımızı , üye aile hekimliği derneklerimiz ve dernek üyesi aile hekimlerimize ilan ediyoruz.
 
AHEF olarak, 10-11-12 Mayıs 2021 tarihleri için  almış olduğumuz iş bırakma kararı ile birlikte ; 
1. aile hekimlerimizin bayram haftası boyunca MHRS planlarında idari izin ve dini bayram şeklinde planlamaları tamamlamaları, 
2. İdari izin günlerinde oluşturulmuş aşı randevuları var ise randevuları iptal ederek kayıtlı bireylerin hastanelerden randevu almalarının sağlanması , hak kaybına neden olmayacak şekilde düzenleme yapılması tavsiye edilmektedir. 
Saygılarımızla. 
 
AHEF Yönetim Kurulu

PAYLAŞ: