TARAFSIZ HABER YAPAMAYANLARA AÇIK CEVABIMIZ

yeniakit.com.tr isimli internet sitesinde gündem başlığı altında yer alan "istifa edinde kurtulalım " adlı haber;  halkı kin ve nefrete teşvik ederek hedef göstermekte ve salgın döneminde sağlık çalışanlarına yönelik açıkça düşmanlık besleyen açıklamalar içermektedir. 
 
Salginla savaşta en ön safta yer alan aile hekimleri ve aile sağlığı çalışanları, Dünyada benzerine az rastlanır bir başarıya imza atmış , 17 aydır neredeyse izin hakkı kullanmadan çalışmış, hayatını en çok kaybeden meslek gruplarının başında yer almıştır. 
Pandemi ek ödeme Adaletsizligi yaşamış, yok sayılmış , görmezden gelinmiştir. 
Geçtiğimiz ay Yayımlanan aile hekimliği ödeme ve sözleşme yönetmeliği değişikliği ile gelir kaybı tehdidi ile karşılaşmış, baskı ve dayatmaya maruz kalmıştır. Katlanan cezalar, ceplerine el uzatanlara , seslerini duymayanlara karşı en doğal tepkilerini göstermek adına bazı eylem aksiyonları hayata geçirilmiştir.
 
Covid 19 aşılamanın %80 'ini üstlenen aile hekimliği çalışanlarına dil uzatmak , salgın devam ederken hedef göstermek, halkı kin ve nefrete teşvik etmek, mevcut şartlarda daha fazla değersizlestirilmeye göz yummak istemeyen, tepkisini hukuki yollarla arayan , aile hekimlerinin çatı örgütü ve ülkemizin en etkili sivil toplum kuruluşlarının başında gelen Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonunun eylem planı çerçevesinde istifa dilekçe eylemine katılan, motivasyonu yerle bir olmuş , adaletsizlige uğramış sağlık çalışanlarına siyasi parti yandaşı damgası vurmak , salgın döneminde en ön safta savaşanlara savaş açmak adeta  ihanettir . 
 
Savaşlarda yazıcılar vardır. Savaşın seyrini, yaşananları, gelişen olayları , yaralı ve ölü sayılarını gün gün yazarlar , her gelişmeyi tarafsızca not ederler. 
Siz, savaşta yazıcı da günümüz Türkiye'sinde bağımsız gazete de olamazsınız. 
Bağımsız ve özgür Türkiye Cumhuriyeti ile sorunu olan , siyasi güdümlü yazılar yazan , halkı sürekli ayrıştırma çabasında olan , siyasi tartışmalar yaratıp suni gündemlerle hedef göstermekten çekinmeyen, insanları kin ve nefrete yönelten , konuları hep tek taraflı ele alan politikanız ve medyanın yüz karası kimliğiniz ile artık daha fazla gölge etmeyin. Ülkemiz insanına ve sağlığına daha fazla zarar vermeyin. 
 
Salgın öncesinde olduğu gibi şimdi de halkımızın sağlığı için özveri ve büyük fedakarlıkla koşulsuz hizmet veriyoruz.
 
Sesimizi duymayanlara karşı tepkimizi  de Anayasadan ve Uluslararası sözleşmelerden doğan haklarımızı kullanarak hukuki şekilde dile getiriyoruz.
 
Bizler , iddia ettiginiz gibi savaşta silah bırakmadık  ama siz bu saldırı ile savaşta en ön safta ki sağlık çalışanlarına silah doğrulttunuz . Savaş suçu işlediniz. 
 
İşinizi yapın. Doğru , tarafsız haber yapın. 
Becerebilirseniz objektif olun. 
Halkımızı kışkırtmayın.  
Biraz olsun Ülkemizi seviyorsanız daha fazla hedef gösteren yazı yazmayın ve bizden uzak durun . 
Halkımızın sağlığı ile oynamayın. 
Kirli oyununuza bizi alet etmeyin.
Hipokrat yeminimizi bir daha ağzınıza almayın!
 
AHEF YÖNETİM KURULU

PAYLAŞ: