FİYASKO ŞİDDET YASASININ SONUÇLARI DEVAM EDİYOR

  • Görüntüleme: 2703
  • 10 Eylül 2020
  • .

Bugün sabah saatlerinde annesini aşı yaptırmak için Ayvalık 5 Nolu Aile Sağlığı Merkezine getiren vatandaşımız,   aşı olmaması nedeniyle annesine aşı yapılmamasını bahane göstererek  aşı odasına girmiş ve hizmet veren  Aile Sağlığı Çalışanını darp etmiştir.  Bunun üzerine dışarıda bekleyen bir hasta yakını hemşire hanımları korumak için araya girmeye çalışmış ve şahıs tarafından bıçaklanmıştır. Bu vahim olay artık sağlıkta şiddetin boyutunun ne kadar sınırsız bir hal aldığını bir kere daha göstermiştir.

Darba uğrayan arkadaşlarımız hastaneden darp raporu almışlardır. Cana kast eden şahsın en kısa sürede ve en ağır şekilde cezalandırılması gerektiği çok açıktır.  Basında çıkan haberler yüzünden kontrolsüz bir şekilde aşılamaya gelen vatandaşla  yetersiz kalan aşı tedariki yüzünden karşı karşıya gelen yine aile hekimliği çalışanları olmuştur. Ne yazık ki her zaman olduğu gibi yine birinci basamak çalışanları ihmal edilmiş ve uyarılarımız görmezden gelinmiştir. Bakanlığımız halkı bu konuda açıkça uyarmalı ve bilgilendirilmeli. failin en ağır cezayı almasını sağlayacak kararlar almalıdır. 

İl Sağlık Müdürlükleri acilen gerekli önlemlerin almalı ve yeterli aşı tedariki sağlayarak aile sağlığı merkezlerine destek olmalıdır. Şiddetin daha ağır sonuçlara neden olmaması için araya girerek darba maruz kalan vatandaşımıza teşekkür ediyor acil şifalar diliyoruz. Şiddete  uğrayan aile sağlığı çalışanımıza geçmiş olsun dileklerimizle bu SON olsun diyoruz. Yetkilileri sağlıkta şiddeti sona erdirme konusunda bir kere daha göreve davet ediyoruz.

PAYLAŞ: