AHEF 1-2-3 ARALIK 2017 ' DE AİLE HEKİMLİĞİ ÇALIŞTAYI YAPTI

AHEF ÇALIŞTAY RAPORU YAYINLANDI

Ankara' da 1-2-3 Aralık 2017 tarihleri arasında düzenlenen AHEF Aile Hekimliği Çalıştayı raporu yayınlandı.

Çalıştaya; Adana'dan Kadir Can Tuncer, M. Tamer Karaarslan, Ağrı'dan Cumhur Özdemir, Ankara'dan Akif Emre Eker, Mustafa Kasap, Antalya'dan Hasan Hüseyin Avcı ve Hüseyin Güntürkün, Aydın' dan Serkan Kalınomuz ve Ali Demir, Aksaray'dan H. Şenol Atakan ve Erkan Yeşil, Balıkesir' den Fevzi Turgut, Bursa' dan Alper Özkutlu, Bilecek' ten Sevilay Seval ve Kerime Kırlı, Bitlis' ten Kutbettin Bakır, Çorum' dan Veli Nayman, Denizli' den Süleyman Uzun, Düzce' den Arzu Şaşoğlu, Erzurum' dan Çiğdem Fırat, Gaziantep'ten Doğan Eroğulları, Gümüşhane' den Osman Kaçıran ve Ahmet Bahadır Uçar, Isparta'dan M.Murathan Abacı, İzmir'den Murat Atam, İstanbul'dan Recep Koç, Kahramanmaraş'tan Lütfi Tiyekli, Karaman'dan Süleyman Doğruer, Kayseri'den M.Ümit Işıldak, Kırıkkale'den Ülker Vural, Kütahya'dan A.Cem Çerkeş, Mardin'den Yılmaz Sekizkardeş, Mersin' den Emin Tüzün, Muğla'dan Fikret Kurt, Ordu' dan Mustafa Işıklı, Yıldırım Çeviker ve Erdoğan Top, Osmaniye' den Mehmet Yıldırım, Siirt'ten Özgür Aydın, Sinop' tan Beyatlı Ercan, Sivas'tan İrfan Gazi Yılmaz, Şanlıurfa'dan Hacı Yusuf Eryazgan, Trabzon' dan Hakan Uzun ve Canan Tanrıver, Tekirdağ' dan Ezgi Okur, Yozgat'tan Murat Yıldırım, Van'dan Şafak Çelik, Yalova' dan Erdinç Yılmaz ve Zonguldak' tan Nilüfer Ay Kurt katıldı.     

Çalıştayda ;

1-Ödeme Ve Sözleşme Yönetmeliği Ve Cari Ödenekler

2-Sağlık Raporları

3-Yeni Açılan Aile Hekimliği Birimleri, Entegre Hizmet Birimleri Ve Tek Birimli Asm'ler

4-Sağlıkta Şiddet, Emekliğimize Yansımayan Ödemeler Ve Yıpranma Payı

5-Performans Uygulamaları Kapsamında Kronik Hastalık Takipleri konuları üstünde çalışma yapılarak çalıştay sonuç raporu hazırlandı.

AHEF Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Akif Emre Eker, çalıştay hakkında; " Bu rapor, AHEF'e bağlı İl Dernek Başkanları, Yönetim Kurulu Üyeleri ve AHEF tarafından davet edilen Aile Hekimlerinin görüş, öneri ve katkıları doğrultusunda çalıştay içeriğine müdahale edilmeden, AHEF tarafından hazırlanmıştır. Raporu hazırlayan ekibe, çalışmanın hazırlığı ve çalıştay süresince gösterdikleri desteklerden dolayı, katkı veren il derneklerine ve meslektaşlarımıza takdir ve teşekkürlerimizi sunarız. Ayrıca "Hazırlanan bu rapor öncelikli olarak saha pratiğimizde en çok karşılaşılan ve geneli ilgilendiren sorunları ele almıştır. Diğer alanlarda karşılaşılan özellikli sorunlar daha sonra ikincisi yapılacak çalıştayda ele alınarak raporlanacaktır. Hazırlanan raporun öncelikli olarak sağlık camiası çalışanlarına ve profesyonellerine yararlı olmasını diliyoruz.'' dedi.

  http://www.ahef.org.tr/upload/files/39c68de1-1261-449e-9d51-249214d8fddf.pdf                     

PAYLAŞ: