AHEF Olarak Gaziantep’ te Dr. Ersin Arslan’ ı Andık

   17 Nisan 2012 de Dr.Ersin ARSLAN, Gaziantep'de görevinin başında iken, 17 yaşındaki hasta yakını tarafından planlı bir şekilde, canice ve defalarca bıçaklanarak öldürüldü. Sebep hasta yakınının ölen hastayı ölmemiş gösterme talebi, yani evrakta sahtecilik teklifinin reddedilmesiydi. Ersin ARSLAN görevi başında, görevini kanulara uygun bir şekilde yapmaya devam etmek istediği için öldürüldü.  
   O gün sağlık çalışanlarına yapılan şiddete karşı hangi hisleri taşıyorsak bu gün de aynı hisleri taşıyoruz. O günden bu güne sağlık çalışanına şiddet terör boyutuna geldi. Artık planlı şekilde toplu saldırılar arttı. Alındığı söylenen önlemler yetersiz. Var olan kanunların uygulanması caydırıcı değil. Artık sağlık çalışanına şiddet her yerde.  
   AHEF olarak 07.04.2014 de yaptığımız talebi yeniliyor ve bir kere daha 17 Nisan'ın  ''Dr.Ersin ARSLAN'ı anma ve Sağlık Çalışanlarına karşı Şiddete ve Mobinge HAYIR'' günü ilan ediyoruz.
Buradan bakanımıza sesleniyoruz sayın bakanım artık bu şiddeti görün, sesimizi duyun ve var olan yasaların en üst cezalar verilecek şekilde uygulanması için bizlere destek olun. Sözel şiddetin de görsel, basılı ve sosyal medyada yapılan yanlı, yanlış, hedef gösteren kişileri itham eden yorumların da en üst düzeyde ceza alması için bizlere destek olun. Hasta memnuniyeti isterken biz sağlık çalışanlarının memnuniyetini göz ardı etmeyin. Bizler özveri ile emeğimizle çalışmaya devam ederken yaptığımız işte mutlu, huzurlu ve korkmadan çalışmak istiyoruz. 
Halkımıza, hastalarımıza ve hasta yakınlarımıza sesleniyoruz. Unutmayın ki bizler de birer evlat, anne ya da babayız. Bizim de bakmakla yükümlü olduğumuz, yolumuzu gözleyen ailelerimiz var. Her sağlık çalışanı ile karşılaştığınızda bunu hatırlayın ...
AHEF Yönetim Kurulu

PAYLAŞ: