Ya gereken yapılır ya biz yokuz

Şanlıurfa Aile Hekimliği Derneği tarafından yapılan açıklamada Şanlıurfa’daki aile hekimliği sisteminin idareciler tarafından sonlandırılmaya çalışıldığı iddia edildi.

Şanlıurfa Aile Hekimleri Derneği, Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu, Türk Sağlık-Sen, Birinci Basamak Sağlık Çalışanları Birlik ve Dayanışma Sendikası ve Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası tarafından yayınlanan açıklamada şunlar kaydedildi:
 “ Her gün artan iş yükü ve angaryalardan bunalmış ve motivasyonumuzu kaybetmiş durumdayız. Aile hekimliği sistemini daha iyi şartlara ulaştırmaya çalışanlar, haksızlıklara karşı hep dik duranlar, ses çıkartanlar fişlendi… Düşman bellendi…
Dernek başkanımıza ve bazı hekim arkadaşlarımıza yapılanları ve baskıyı hazmedemiyoruz! İlimizdeki bazı idarecilerin amacı, aile hekimliği sistemini sonlandırmak mıdır?
Sözleşme feshi ile tehdit etmek ya da çalışanlara gözdağı vermek midir?
Her yönetmelik maddesini, kendince yorumlayarak sağlık çalışanlarına çalışma ortamını zindan etmek midir?
Ülkemizde hiçbir ilde olmayan uygulamaları, düzenlemeleri kendinde hak görenler bu yetkiyi nereden almaktadır?
Şanlıurfa’da birinci basamak sağlık sistemini bitirmeyi kafasına koyan, kendini kanun sanan idarecilere ne zaman dur denilecektir?
Mobbinge hayır diyoruz!
Ve uyarıyoruz !!
Eğer ilimizde aile hekimliği sistemi sona erer ya da sırayla sözleşmelerimiz sonlandırılırsa,
halkımız ve bakanlığımız bilmelidir ki; bunun sorumlusu bizler olmayacağız.
Sorumlu, kural, kanun tanımayan idareciler ve yıllardır yapılan hukuksuzluklara gözlerini ve kulaklarını kapatanlar; yok sayanlardır.
Ya gereken yapılır, ya da bizler yokuz!”


“Aile hekimlerine yapılan baskı kabul edilemez”

Konuyla ilgili açıklama yapan Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu Genel Sekreteri Lütfi Tiyekli, Şanlıurfa’nın Aile Hekimliğinde garip uygulamaların merkezi haline geldiğine dikkat çekerek aile hekimlerine yapılan baskıların kabul edilemeyeceğinin altını çizdi. Tiyekli konuşmasına şöyle devam etti:
“İdarenin görevi sağlığa hizmet olmalıdır. Yerel sağlık idarecileri kişisel egolarını sağlık hizmetinden öne almaktadır. Türkiye Halk Sağlığı Kurumuna da çağrı yapıyoruz. Yerelde çözüm değil sorun üreten yetkililerin yeterliliği kontrol edilmelidir. Yerel sağlık idareleri nitelikli, işin özünü bilen insani ilişkileri düzeyli kişilerden seçilmelidir. Maalesef yetersiz yöneticilerin açtığı sorunların cezasını halkımız çekmektedir. Halkımız kaliteli sağlık hizmeti almak istemektedir. Biz iyi aile hekimliği yapıyoruz; iyi sağlık idarecileri istemek de bizim hakkımız”

 

 

 

PAYLAŞ: