AHEF SGK Çalıştayı

AHEF

SOSYAL GÜVENLİK KURUMUNUN

İLK DEFA YAPTIĞI ÇALIŞTAYA DAVET EDİLDİ

               

Aile Hekimleri hastalarıyla ilgili tüm verileri görmelidir

 

Sosyal Güvenlik Kurumu, ilk defa gerçekleştirdiği çalıştay organizasyonuna fikirlerini sormak üzere ,tüm kurumlardan üst düzey yetkilileri çağırdı. Gebze’de 25-26-27 Kasım’da gerçekleştirilen 3 günlük toplantıya AHEF Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu adına Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Sekreter Dr. Tolga Sucu katıldı.

 

 

Çalıştayda önce katılımcılarla beraber durum tespiti yapıldı, SGK’nın iyi ve kötü tarafları ortaya konuldu, SGK’ nın vizyonu belirlenerek bu vizyona ulaşabilmek için yapılması gereken projeler oluşturuldu.

 

Toplantıda 8 grup halinde çalışıldı. AHEF’in bulunduğu masa; 2 STK temsilcisi, SGK Daire Başkanları, DPT ve Sağlık Bakanlığı yetkililerinden oluşuyordu. Federasyonumuz adına Dr. Tolga Sucu, özellikle aile hekimlerinin hastalarıyla ilgili tüm verileri görmesi gerektiği , kronik hastalıklarla ilgili ilaçlardaki bazı kısıtlamaların kaldırılması ,SGK’nın aile hekimlerini zora sokan uygulamaları ile ilgili, vatandaşa sorumluluklar yüklenmesi  ve Aile Hekimliği uygulamaları ile ilgili bir çok konuda SGK temsilcilerine ayrıntılı açıklamalar yaparak ,AHEF ve aile hekimleri adına önerileri sundu.

 

Başarılı geçen çalıştay sonucunda aile hekimlerine yönelik iyileştirici yenilikler beklenmektedir.

 

Teşekkürler AHEF

PAYLAŞ: