AHEF, Basın Açıklaması Yaptı

BASIN AÇIKLAMASI……………………………................................................................……………………………….22.05.2015
Değerli basın mensupları,  basın açıklamamıza hoş geldiniz. Gönül isterdi ki bugün biz işimizi yapabilseydik, gönül isterdi ki her zaman olduğu gibi bugün de biz halkımıza, layık olduğu aile hekimliği hizmetini sunabilseydik.

BİZ SADECE AİLE HEKİMLİĞİ YAPMAK İSTİYORUZ..

Sağlık Bakanlığının yanlış politikaları bugün, aile hekimlerinin, aile sağlığı çalışanlarının, aile sağlığı merkezlerinden çıkmasına, meydanlara akmasına sebep olmaktadır. Bugün tüm Türkiye’deki aile sağlığı çalışanları meydanlardadır.
Sağlık Bakanlığı politika değiştirerek, Türkiye de uygulanan, aile hekimliği sistemini bitirmek istemektedir. Aile sağlığı çalışanlarına verilen sözler unutulmaya başlanmıştır. Bir önceki Sağlık Bakanın kurduğu sistemi yeni bakan yıkmak istemektedir. Biz aile hekimliği çalışanları bu çekişmenin bir parçası olmak istemiyoruz.  Devletimizden verdiği sözleri tutmasını istiyoruz.

BİZ VATANDAŞLARIMIZA DAHA İYİ  HİZMET ETMEK İSTİYORUZ..

Sağlık Bakanlığı’nın yeni yönetim anlayışı sadece  “tehditle, ceza puanıyla, iş yaptır, angarya yaptır” şeklindedir. Bizler sizin angarya memurlarınız değiliz. Bizler sizin köleleriniz değiliz. Bizler seçim malzemelerinde kullanacağınız malzeme de değiliz.
Sağlık Bakanlığının, temel hak ve hukuk kurallarına aykırı, dayatma, angarya mesai uzatma uygulamalarını kabul etmiyoruz.  Nöbet konusunda çıkardığınız her mevzuat bizim için yok hükmündedir. Daha önce nasıl acil nöbetlerinde pes etti iseniz bu kez de pes edeceksiniz.

Ceza puanlarını 20’ ye çıkarmışsınız. Bununla bizi, iyi aile hekimliği uygulamalarından uzaklaştırabileceğinizi mi sanıyorsunuz? Bizi yıldırabileceğinizi mi sanıyorsunuz. Bizi hastalarımızdan uzaklaştırabileceğinizi mi sanıyorsunuz?

BİZ MESLEKTE YIPRANMA PAYIMIZIN VERİLMESİNİ İSTİYORUZ..

Boşuna bu işler ile uğraşmayın. Tehditle, baskı ile bir şey elde edemezsiniz. Gücünüz yetiyorsa 22 bin aile hekiminin işine son verin. Bu ülkenin sağlık sistemi sağlık çalışanlarının özverisi ile ayakta durmaktadır.

İŞ GÜVENCELİ ÇALIŞMAK İSTİYORUZ..

Biz bu gün gönül rahatlığı ile işimizi en iyi şekilde yaptığımızı söyleyebilmekteyiz. Biz bu ülkenin aşılama oranlarını Avrupa ortalamasının üstüne çıkartmakla övünüyoruz. Biz vatandaş memnuniyetimiz ile övünebiliyoruz. Biz her türlü baskıya rağmen aile hekimliğine sahip çıkarak, %70 oranında nöbete gitmeme direncimiz ile övüneceğiz.
Siz ne ile övüneceksiniz?  
Çıkarttığınız mevzuatların yargıdan dönmesi ile mi?
Getirmeye çalıştığınız angaryalara katılım olmaması ile mi?
Binlerce aile sağlığı çalışanı ile davalık olmanızla mı ?
Türkiye Halk Sağlığı Kurumuna sesleniyoruz. Gelin buyurun aile sağlığı merkezlerine gidelim. Aile hekimliği nasıl yapılır görün. Masa başı ile sahanın farkını öğrenin. Aile Hekimliğinde neden nöbetin olmayacağını gözünüz ile görün. Sayın Bakanın deyimi ile sabah 8  akşam 4 mesai ile yöneticilik olmaz.

BİZ SAĞLIKTA ŞİDDET YASASININ ÇIKMASINI İSTİYORUZ..

Bu ülkenin sırça köşke oturup tehditle iş yaptırmaya çalışanlara değil, iş üreten halka hizmet eden biz aile sağlığı çalışanlarına ihtiyacı vardır.

BİZ EMEKLİLİK ŞARTLARIMIZIN DÜZELTİLMESİNİ İSTİYORUZ..

Buradan tekrar yetkililere sesleniyoruz. Şunu bilmelisiniz biz direncimizde kararlıyız. Bu nöbetlere gitmeyeceğiz, yeni çıkarılan ceza yönetmeliği geri çekilmez ise aile sağlığı çalışanlarına yapılan baskılar devam ederse top yekün daha sert eylemler yapacağız.
Tüm bu eylemlerin sorumlusu da sizsiniz..

BİZ ANAYASAYA AYKIRI, CEZA YÖNETMELİĞİNİN İPTAL EDİLMESİNİ İSTİYORUZ..

Kamuoyuna saygıyla duyurulur..

AHEF YÖNETİM KURULU


 
 

PAYLAŞ: