Ahef-Asef Şiddeti Kınıyoruz

Bugün yaşanan ; Afyon 'da görevli aile sağlığı merkezinde çalışan  meslektaşımız, mesleki bilgisini uyguladığı için hasta tarafından sözlü ve fiziksel şiddete maruz kalmıştır.Sağlıkçıya şiddetin gerekli yasal düzenlemelerle cezalandırılmadığı ülkemizde, görevini kendisinden beklenen bilimsel sorumluluk,mesleki bilgi ve yöntemler uygulayarak,tek başına üstün performans göstererek çalışan aile sağlığı elemanı Hamide Ünal'a yapılan şiddet olayını KINIYORUZ.
Ebe Hamide Ünal yasal başvuru için beyaz kod 113'ü aramış ve şikayette bulunmuştur.
 
Yeni bir başlangıç yapmaya hazırlandığımız bu günlerde yine yeniden sağlıkta şiddet haberi...
ASEF ve AHEF olarak temel sağlık hizmeti verdiğimiz aile sağlığı merkezlerinde yaşanan şiddet olayları bizleri bir kez daha üzmüş ve sabrımızı zorlamıştır.
YETER ARTIK diyoruz...
Sağlığınızı emanet ettiğiniz,ailelerinizden biri olarak gördüğünüz aile hekimliği çalışanlarına yapılanlar reva değildir. Kanunen haklarımızın korunmasını istiyoruz.En kısa sürede sağlıkçıya şiddet yasasının çıkmasını istiyoruz.
Aile hekimliği sürecinin başladığı dönemden beri hep eksiklikler yaşadık.Şehitler verdik.Gereksiz dava ve haksız cezalarla uğraştık.Sözlü ve fiziksel şiddete maruz kaldık ve bunlar yaşanırken yalnız bırakıldık.
Yeni bir anayasanın hazırlanması arefesinde sağlık camiasına huzur verecek bir yasa çıkmasını talep ediyoruz.Geç kalmamalı.Biran önce çıkmalı.
 
ASEF (Aile Sağlığı Elemanları Federasyonu )
AHEF (Aile Hekimleri  Dernekleri Federasyonu)

PAYLAŞ: