Yok sayıyoruz

18.12.2014

 

    12-13 Aralık 2014 tarihleri Türkiye’de Aile Hekimliği sistemi için bir milat olmuştur. Aile hekimlerini ve aile sağlığı elemanlarını, aile hekimlerinin temsilcisi AHEF’ i yok sayarak, adı aile hekimliği olan ama aile hekimliği ile uzaktan yakından alakası olmayan bir sistemi kurmaya çalışanlar bunun o kadar da kolay olmadığını anlamak zorundadırlar.

   Sağlık Bakanlığı her vatandaşın kendi aile hekimi üzerinden sağlık hizmeti alması prensibinden vazgeçerek “Nöbetçi Aile Hekimleri ” üzerinden sağlık hizmeti verilmesini isteyen mevzuatları yürürlüğe koymaya çalışmaktadır.

     Bu Aile Hekimliğinden vazgeçmek demektir.

  Biz Türkiye’ nin Aile Hekimleri olarak aile hekimliği uygulamasına inanmaktayız. Vatandaşlarımızın iyi aile hekimliği uygulamalarından mahrum bırakacak yeni düzenlemeleri kabul etmiyoruz.

    Vatandaşlarımızın hangi sağlık hizmeti alacakları konusunda bilgi sahibi olma hakkı vardır. Medya üzerinden her gün değişen beyanatlardaki tutarsızlıklardan halkımız artık bıkmıştır.

    AHEF olarak sahadaki tecrübemizle, bilgi birikimiz ve birliğimiz ile tüm gelişmiş ülkelerde olduğu gibi Aile Hekimliği uygulamalarının planlanması konusunda görev almaya hazırız.

     Aile Hekimliği sistemine sahip çıkmak için, vatandaşın iyi aile hekimliği uygulamalarından faydalanabilmesi için, Bakanlığın sistemi bitirecek mevzuat değişikliklerini yok sayıyoruz. Tüm Aile Hekimlerinin, vatandaşlarımızın iyi bir aile hekimliği hizmeti alacak şekilde çalışmalarını devam ettireceğini kamuoyuna duyururuz.

 

AHEF YÖNETİM KURULU

PAYLAŞ: