Şanlıurfa`da cezalar iptal edildi

AHEF olarak,  10 Kasım 2014 günü saat 12.30 ‘da Şanlıurfa Aile Hekimleri Dernek binasında basın açıklamamız yapılmıştır. Basın açıklamasına AHEF adına, AHEF Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Murat GİRGİNER,  2. Başkanlar Dr. Hakan UZUN, Dr. Ebru ERDEĞER, Genel Sekreter Dr. Lütfi TİYEKLİ, Y.K Sayman Üyesi Dr. Burak KORKMAZ ve Y.K Üyesi Dr. Murteza BAYKAN, Şanlıurfa Aile Hekimleri Derneği adına Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Hacı Yusuf ERYAZGAN, Genel Sekreter Dr. İlkim BÜYÜKERDEM KENDİRCİ ve Şanlıurfa Aile Hekimleri Derneği Üyeleri, Türk Sağlık-Sen ve Sağlık-Sen Şanlıurfa temsilcileri katılmıştır. Basın açıklamasının ardından Şanlıurfa Valisi Sayın İzzettin KÜÇÜK makamında, AHEF Y.K üyeleri ve Şanlıurfa Aile Hekimleri Derneği Y.K üyeleri tarafından ziyaret edilmiştir. Ziyarette;

1.      AHEF Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Murat GİRGİNER tarafından, Vali Beye AHEF hakkında ve aile hekimliği uygulamaları hakkında bilgilendirme yapılmıştır. Şanlıurfa Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından AHEF’ e üye il derneğimiz yöneticilerine ve Şanlıurfa da çalışan aile hekimlerine yapılan mobbing uygulamaları hakkında bilgi verilmiştir.

2.      AHEF 2. Başkanı Dr. Hakan UZUN tarafından, AHEF Hukuk Komisyonu tarafından hazırlanan, Şanlıurfa Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından yapılan soruşturmaların ve verilen cezaların hukuksuz ve kanunsuz olduğunu gösteren inceleme dosyası, Vali Beye takdim edilmiştir. Şanlıurfa Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından yapılan keyfi soruşturmalar belgeleriyle ortaya konmuştur.  Özellikle hazırlanan özet sunum ile Vali Beyin olayın boyutları hakkında doğru bilgi sahibi olması sağlanmıştır.

3.      AHEF Genel Sekreteri Dr. Lütfi LİYEKLİ, yapılan soruşturmaların ayrıca idari kanunlara göre de hatalı olduğunu Vali Beye açıklamıştır.

4.      AHEF olarak, THSK ve Sağlık Bakanlığı Müsteşarlığına düzeyinde yaptığımız girişimlerin, Vali Beye iletilmiş olması ve ziyaretimiz sayesinde Vali Beyin Şanlıurfa Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından yapılan mobing olayının boyutlarını hakkında doğru bilgi sahibi olması sonucunda, Vali Bey tarafından, Şanlıurfa Aile Hekimleri Dernek Başkanımıza verilen ve peşinden Şanlıurfa da çalışan 20 aile hekimi arkadaşımıza verilmesi planlanan tüm ceza puanlarının iptal edileceği tarafımıza iletilmiştir.

5.      Vali Beye yapılan ziyaretimizde ilk hedefimize ulaşmamızın yanı sıra, Şanlıurfa ilindeki Halk Sağlığı ve aile hekimlerinin diğer sorunları da dile getirilmiştir. Özellikle Şanlıurfa ilindeki mülteci sorunlarının çözülmesi, mültecilere geçici kimlik belgesi verilerek kayıt altına alınmaları gerektiği, mülteci bölgelerinde ayrı aile hekimliği birimlerinin kurulması gerektiği, Şanlıurfa da çalışan aile hekimlerinin yaklaşık 60 kişinin ASE olmadan çalışmak zorunda kaldıkları, hem AHEF Y.K üyeleri tarafında hem de Şanlıurfa Aile Hekimleri Derneği Y.K üyeleri tarafından dile getirilmiştir.

6.      Özellikle Vali Bey Şanlıurfa da ki aile sağlığı elemanı sorununu çözebilmek için görüşme sırasında ilgilileri arayarak gereğinin yapılması için talimat vermiş ve THSK Başkanı ile de bu konuyu görüşmek için randevu yazdırmıştır.

7.      Şanlıurfa Aile Hekimleri Dernek Başkanımız Dr. Hacı Yusuf ERYAZGAN ve Genel Sekreterimiz Dr. İlkim BÜYÜKERDEM KENDİRCİ’ de illerinde yaşadıkları sorunları ilk ağızdan Vali Beye aktararak, bundan sonraki süreçte destek talep etmişlerdir.

8.      Vali Bey ile yapılan görüşme olumlu bir havada geçmiş, Vali Bey ile il derneğimizin bundan sonra sorunların çözülmesi konusunda daha sık bir araya gelinmesi konusunda, mutabakata varılmıştır.

AHEF olarak, Şanlıurfa Valimizi ziyaret ettikten sonra, AHEF Y.K üyeleri ve Şanlıurfa Aile Hekimleri Derneği Y.K üyeleri olarak, Şanlıurfa Tabip Odası Başkanı Sayın Doç. Dr. Mehmet GÜLÜM makamında ziyaret edilmiştir. Tabip Odası Başkanıyla yapılan görüşmede Şanlıurfa da yaşanan sorunlar dile getirilmiş, tabipler odasının hekimlere sahip çıkması gerektiği, mobbing konusunda daha duyarlı davranması gerektiği, AHEF olarak Tabip Odası Başkanına iletilmiştir.

AHEF olarak Şanlıurfa ilinde yaptığımız basın açıklaması ve ziyaretlerimizde bizi yalnız bırakmayan başta Şanlıurfa Aile Hekimleri Dernek Başkanımız Dr. Hacı Yusuf ERYAZGAN’ a, Genel Sekreter Dr. İlkim BÜYÜKERDEM KENDİRCİ’ ye ve diğer aile hekimi arkadaşlarımıza, basın açıklamamıza katılan Türk Sağlık-Sen ve Sağlık-Sen il temsilcilerine, Şanlıurfa Tabip Odası Başkanı Doç. Dr. Mehmet GÜLÜM’ e ve bizi büyük bir nezaketle karşılayan ve dinleyen Şanlıurfa Valisi Sayın İzzettin KÜÇÜK ‘ e teşekkür ederiz.

AHEF olarak, üye il derneklerimizin yöneticilerine, dernek üyelerine  ve ülkemizde özveriyle görev yapan tüm aile hekimlerine yapılan her türlü mobbing olayını yakından takip edeceğimizi, kanunsuz ve hukuksuz uygulamalara her nerede olursa olsun karşı çıkacağımızı bir kere daha dile getiriyoruz..

Dr. Hakan UZUN-TRABZON
AHEF 2. Başkanı

 

PAYLAŞ: