Baskıya dur diyoruz!

Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu (AHEF) bugün Halk Sağlığı İzmir İl Müdürü Mehmet Nil Hıdır'ın basında çıkan açıklamalarına sert yanıt verdi. Halk Sağlığı Müdürünün “Aile hekimlerinin nöbet tutmaması durumunda sözleşmelerinin iptal edileceği” yönündeki iddialarının gerçeği yansıtmadığını söyleyen AHEF  açıklamada şunları dile getirdi:

 

Aile hekimleri Biz Türkiye’nin Aile Hekimleri olarak politikalarımızda halkın sağlığını, gelişmiş ülkelerdeki aile hekimliği sisteminden halkımızın faydalanması, gelecek nesillerimizin korunması için, bilimsel ve yönetimsel olarak yanlış olan “Aile Hekimliğinde nöbet” uygulamasına karşı çıktık. Dün acil nöbetlerine karşı çıkmıştık. Bugün de ASM nöbetine karşı çıkıyoruz.


Bakanlık itirazlarımız üzerine ”Acilde Nöbet” yanlıştan vazgeçti. Ama başka bir yanlış uygulama başlatmaya çalışıyor. Biz bugün de bu dayatma modele karşı çıkmaya devam ediyoruz.


Devleti temsil eden makamların açıklamalarında yalan-yanlış beyanlarda bulunmamaları gerekir. Çalışanları tehdit ederek, göz dağı vererek devletin ciddiyetine zarar vermeye kimsenin hakkı yoktur.


AHEF olarak acil nöbetlerinin yanlış olduğunu vurguladığımızda da tehdit edilmiştik. Bugün İzmir Halk Sağlığı Müdürü “aile hekimlerinin acil servis nöbetlerinin haklı itirazlar üzerine kaldırıldığını vurgulayarak,…..” diyerek AHEF’ in tezlerinin doğru olduğunu kabul etmektedir. Yarın ASM nöbetlerinin de yanlış olduğunu kabul edeceklerdir.


Aile hekimlerinin halkın sağlığını korumak için verdikleri mücadeleyi “….üstelik aile hekimleri 93 lira da para alacaklar… “ diyerek küçümsemek kimsenin haddi değildir. Eğer sorun para sorunu ise Türkiye deki tüm aile hekimleri bu parayı seve seve kendisine verecektir.


Sayın Müdür  “…bu nöbeti tutmayın' dedikleri kulağımıza geliyor. Bu suçtur, bunun cezası var….” demektedir. Kulağına gelmesine gerek yok zaten biz alenen ilan ediyoruz. Kendisini www.ahef.org.tr yi takip etmesini tavsiye ediyoruz. Aile Hekimlerini, Aile Hekimliğine sahip çıkmaya, bu temelsiz dayatma halkın sağlığına aykırı nöbetleri tutmamaya çağırıyoruz. Suç işliyor isek 22 bin aile hekimi hakkında suç duyurusunda bulunsun.


Sayın müdür nöbet tutmadığı için veya 12 Aralık eylemine katıldığı için ceza verilen aile hekimine “…Bu şartları beğenmeyen varsa sözleşmesini iptal eder özel sektörde ve üniversitelerde görevine devam eder …” demektedir. Biz de aile hekimliğini yönetemeyenlere görev yerleri tavsiye edebiliriz. Bu zamana kadar değişen yönetici sayısını herkes bilmektedir. Bu oranın ne olduğunu biz çok iyi biliyoruz.

Türkiye’ nin neresinde olursa olsun Aile Hekimleri meslektaşlarına yapılan baskıya dur diyecektir. Aile Hekimlerine baskı yapmaya çalışan herkese sesleniyoruz: Karşınızda bir bütün olarak aile hekimlerini, AHEF’ i bulacaksınız.

PAYLAŞ: