AHEF KANSERLE SAVAŞ GRUBU ULUSAL KANSER HAFTASI ETKİNLİKLERİNDE

AHEF KANSERLE SAVAŞ ÇALIŞMA GRUBU ETKİNLİK RAPORU

06-08.04.2016 günleri Ankara Rixos otelinde düzenlenen Ulusal Kanser Haftası etkinliklerine "AHEF Kanserle Savaş Çalışma Grubu " olarak iştirak ettik.

Aile hekimliği işleyişinde Aile hekiminin rolü,yaşanan sorunlar ve çözüm önerilerini içeren bilgilendirme dosyasını hazırladık.Dosya hazırlanırken sahadan gelen tüm görüşler değerlendirildi ve bunların ışığında bir sunum hazırlandı,bu sunum 07.04.2016 perşembe günü saat 10.30 da yapılan kanser kontrolünde Halk Sağlığı Müdürlüğünün sorunları konulu panelin öncesinde AHEF YK üyesi Dr. Mehtap Gürbüz ASLAN tarafından gerçekleştirildi.

Sunumun hemen sonrasında hazırlanan dosyalar panele katılan THSK Birim amirlerine (Dr. İrfan ŞENCAN,Dr. Nurhan İNCE,Dr. Savaş Başar KARTAL,Doç Dr. Murat GÜLTEKİN,Av. Halil ŞEN,Yavuz ATEŞ) elden iletildi.

THSK Kurum Başkanı Dr.İrfan Şencan, ileri dönemde TSM lerde sadece bir idareci hekim ve asgari idari personel bırakılmak suretiyle diğer tüm hekimlerin ve personelin sisteme dahil edileceğini belirtildi. Ayrıca ,

Mayıs 2016 ya kadar Cumartesi Ağustos 2016 dan sonra da Pazar günleri HSM lerin faaliyette olacağı ifade etti.

Panel boyunca hem sunumda hem de aralarda kanser taramalarında Aile hekimleri ve Aile Sağlığı çalışanları olarak anahtar rolde olduğumuzu üstüne basa basa vurguladık ve salonda ciddi bir farkındalık yarattık.

24-26 Mart 2016 da düzenlenen aşı çalıştayının başarılı olduğu; Daire Bşk Doç Dr. Fazilet DUYGU dan gelen "Aşı ile ilgili sorunlar varmış ve öneriler varmış.Bir araya gelip bu konuları değerlendirelim" teklifi ile teyit edilmiş oldu.

 

Entegre Hastanelerin sorunları da dile getirilerek Aile hekimi ve Aile sağlığı Çalışanlarının abartılı mesaiye zorlandığı ,dinlenme hakkının kullandırılmadığı TSM ler de yeterli personel olduğu halde taramalar gibi birçok alanda Aile Hekimlerine destek vermedikleri,yöneticilerin bu duruma kayıtsız kaldıkları defalarca ifade edildi.Ayrıca tek hekimli ASM lerin sorunları tarafımızdan dile getirildi.

Aile Hekimliği Sisteminin önemli bir değişikliğe gideceği hazırlıklarının olduğu bu günlerde,İşimizin her alanında duyarlı olduğumuzu ve işten kaçmayıp sistemin işlerliği için çalıştığımızı vurgulayarak toplantıdan ayrıldık.

Bu vesileyle AHEF Kanser Savaş Çalışma Grubu olarak bize birlikte çalışma imkanı veren AHEF Yönetim Kuruluna teşekkürlerimizi sunarız.08.04.2016 ANKARA

Dr. Mehtap Gürbüz ASLAN

Dr. Neylan İlkim KENDİRCİ

Dr. İlker KAT

Dr. Burhan YILMAZ

Dr. Z. Murat ATAM

Doküman Listesi

Dosya Adı Boyut Oluşturma Tarihi Dosya Türü
1. KANSERLE SAVAS SUNUM 635,26 KB 13.04.2016 22:35:03 .pptx
PAYLAŞ: