AHEF- Prof.Dr. Recep AKDAĞ Görüşmesi

16.02.2022 tarihinde, TBMM’deki makamında, Sağlık komisyon başkanı Sn. Prof. Dr. Recep AKDAĞ ile Dr. Kemal NOYAN -AHEF Bşk. ve Dr. Orhan AYDOĞDU -AHEF Genel Sekreteri arasında bir görüşme yapılmıştır.
Görüşmenin kapsamı;
1-Aile hekimliği sisteminin başladığı ve geldiğimiz nokta arasında yaşanan aksaklıklar, bu aksaklıklara yönelik Sn. Prof. Dr. Recep AKDAĞ’ın yaklaşımı ve AHEF’in çözüm önerileri;
Sn. Prof. Dr. Recep AKDAĞ; aile hekimliği sisteminin başladığı noktada ortaya konan hedeflere maalesef ulaşamadığını ve özellikle sahada çalışan aile hekimleri ve aile sağlığı çalışanları perspektifinde aile hekimliği sisteminde düzenleyici çalışmalar yapılması gerekliliğini iletmiştir.
2-Sözleşme ve ödeme yönetmeliğinin sahada oluşturduğu moral kaybı ve iş güvencesinin ortadan kalkması;
Sn. Prof. Dr. Recep AKDAĞ; Aile hekimliği Türkiye modelinin cezaya değil ülke ihtiyaçlarına göre yeniden revize edilmesi gerektiğini, bu anlamda AHEF olarak çözüm önerilerinin raporlanması halinde memnuniyetle katkı sunabileceğini iletmiştir.
3- AHUZEM projesi perspektifinde aile hekimlerine uzmanlık yolunu açacak, sağlıklı bir eğitim süreci için atılması gereken hususlarda değerlendirme yapılmıştır.
Sn. Prof. Dr. Recep AKDAĞ; 2023 sonuna kadar hedeflenen aile hekimi uzman sayısına ulaşılamadığını ve Aile hekimliği Türkiye modelinde tasarlandığı gibi, aile hekimlerine gerekli ve yeterli eğitim sürecini de içinde barındıran, uzmanlık yolunun açılması gerektiğini belirtmiştir. Yine bu konuda AHEF tarafından hazırlanacak bir çalışmanın sürecin devamında önemli olabileceği iletilmiştir.
Birçok konuda kısa istişareler yapılmış ve hazırlanacak yeni raporlar ile tekrar görüşmek üzere iyi temennilerle görüşme sonlandırılmıştır.
AHEF YÖNETİM KURULU

PAYLAŞ: