AHEF DEKLERASYONU

Aile Hekimleri dernekleri federasyonu 84 milyon vatandaşımıza temas eden Aile Hekimi meslektaşlarımızdan, onların il derneklerinden aldığı güçle aylardır Sağlık Bakanlığını önemli konularda uyarmaktadır. Ancak bütün bu tespit ve uyarıların hiçbir suretle dikkate alınmadığını da üzülerek izlemekteyiz. Asla ütopik hedeflerimiz olmadı, çok şey istemedik.

Sağlıkta şiddet yasası çıksın, şiddet için tedbir alınsın dedik. Milyar dolarlık şehir hastanesinin kapısına üç kuruşluk bir dedektör koyamadığınız için belinde silahıyla girip meslektaşımızı katletti bir cani, siz seyirci kaldınız. 1 yıldır meydanlardan, sosyal medyadan, gazeteden, televizyondan bağırıyoruz; bu yönetmeliğiniz hukuksuzdur, antidemokratikdir, iş güvencesi anayasal haktır, geri çekin bu “ceza yönetmeliğini” diyoruz… Bakanlık kendisini bakanlıktan da hukuktan da üstün gören bir hukukçuya teslim olmuş,görmüyor-duymuyor-konuşmuyor. Sonuç? Anayasa mahkemesi diyorki sen kanundan üstün değilsin ey bakanlık, kendine gel, iptal ettim senin ucube yönetmeliğini!

Tam 9 aydır diyoruz ki Aile Sağlığı Merkezleri zor durumda, hekim arkadaşlarımızdan yoksulluk sınırının altında hakediş alanlar var, yıl içinde fahiş kira artışları olacak, Aile Sağlığı Merkezleri kapanacak, bu durum sürdürülemez, bir sağlık tesisinin kapanmasına göz yummayın. Hekim arkadaşları üç kuruşa muhtaç ettiniz, yurtdışına gidiyor çoğu, tedbir alın diyoruz. 9 ayın sonunda Aile hekimliğini ilgilendiren zerre kazanım yok, asistanları düşünen yok, birinci basamağı düşünen yok, ve nihayetinde bir ucube yönetmelik daha çıkıyor.

Bu ülkede ilk defa Aile Sağlığı merkezinin mülk sahibi çıkın dükkanımdan diyor, önünde Sağlık Bakanlığı amblemi ve Türk Bayrağı olan bir kurumu kapı dışarı ediyor, kovuyor dükkanından. Koskoca Sağlık Bakanlığı, doktorunun sosyal medyada söylediklerinden tutun, kapısına astığı afişin büyüklüğüne, giydiği beyaz önlüğe kadar müdahale ederken, kendi sağlık tesisinin bir mülk sahibi tarafından kapatılmasını öylece izliyor…

Söylediğimiz herşeyin bir bir gerçekleşiyor olması bizim üstün yeteneğimizden değil sizin liyakat eksikliğiniz ve gözlerinizin kör oluşundan kaynaklanıyor!

ŞİMDİ SON KEZ UYARIYORUZ!

Aile Hekimlerinin hakediş ve ASM gider ödemelerine gerekli iyileştirmeleri yapmazsanız Aile Sağlığı Merkezleri bir bir kapanacak! Bir kez daha uyarıyoruz, bizim kaybedecek bir şeyimiz kalmadı, ancak 84 milyon vatandaş temel sağlık hizmetini kaybedecek! Gerekli düzenlemeleri yapmazsanız AHEF olarak herzamanki kararlılığımız ile eylemlerimize devam edeceğiz.

UYARIYORUZ; İSTİFALARIMIZ CEPLERİMİZDE, SÜRESİZ İŞ BIRAKMA KAPIDA!!

AHEF YÖNETİM KURULU

PAYLAŞ: