4.Doğu Akdeniz Diyabet Akademisi

4.Doğu Akdeniz Diyabet Akademisi 

Türk Diyabet Vakfı Çukurova Üniversitesi Tıp fakültesi, Başkent Üniversitesi Tıp Fakültesi Ahef ve Ahef üyesi Derneklerin katkisi ile 4.sü yapılan Doğu Akdeniz Diyabet Akademisi, Adana’da Çukurova Üniversitesi Mithat Özsan amfisinde başladı. 
İki salonda yapılan akademinin bir salonu sadece aile hekimlerine yönelik oturumlara ayrıldı. Ahef’i temsilen akademiye yönetim kurulu üyeleri Dr. Yusuf Başak ve Dr. Gökhan Erdoğan katıldı.
Adana’ya yakın , Ahef’e üye aile hekimleri derneklerinden aile hekimlerinin yoğun katılım gösterdiği akademide ; Diyabette akılcı ilaç kullanımı, prediyabet insülin direnci , diyabetin kronik komplikasyonları , gestasyonel diyabet, diyabette bağışıklama, diyabette enfeksiyon , oral antidiyabetikler, diyabet ve diş sağlığı, diyabet hipertansiyon ve dislipidemi, diyabette hekim ve hasta hakları, diyabette beslenme ve ilaç dışı yaklaşımlar ,aile hekimleri diyabetin neresinde, diyabette laboratuvar sonuçlarının değerlendirilmesi konuları yer alıyor.
 Ahef olarak aile hekimlerine yönelik eğitim faaliyetlerini her zaman desteklemekteyiz. Emeği geçen tüm paydaşlarımıza ve katılımcılarımıza teşekkür ediyoruz.

PAYLAŞ: