LANETLİYORUZ

Gazze'deki El Ehli Baptist Hastanesi'ne düzenlenen bombalı saldırı sonucunda, aralarında sağlık personeli, çocuklar ve hastaların da bulunduğu 500'den fazla masum sivilin hayatını kaybettiğini üzülerek öğrenmiş bulunmaktayız.
 
Bu tür savaş eylemlerinin, savunmasız insanların bulunduğu hastanelere yönelik gerçekleştirilmesi, insanlık suçu ve soykırımın açık bir örneğidir. Tıp etiği ve uluslararası hukuka göre, hastaneler, hasta bakımının güvenliği ve tarafsızlığı açısından kutsal ve dokunulmaz alanlardır. Bu tür saldırılar, savaşın temel kurallarını ve insan haklarını derinlemesine ihlal etmektedir.
 
Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu olarak, bu dehşet verici olayı lanetliyor ve ulusal ve uluslararası topluluğu, bu tür vahşetlere karşı birleşmeye ve harekete geçmeye çağırıyoruz. İnsanlık suçlarına karşı sessiz kalmak kabul edilemezdir.
 
Bu trajedi, barışın ve insan haklarının ne kadar değerli olduğunu bir kez daha göstermektedir. Biz, aile hekimleri olarak, İsrail'e bu acımasız savaşa ve insanlık dışı eylemlerine son verme çağrısında bulunuyoruz.
Her bir hayatın değerli olduğunu hatırlatır, Gazze'deki tüm mağdurların ailelerine ve yakınlarına ve tüm Dünya’ya başsağlığı dileriz.
 
Saygılarımızla
 
AHEF YÖNETİM KURULU

PAYLAŞ: