ŞİDDET BULAŞICIDIR

Pazartesi günü Süper Lig’de bir müsabaka sonrası maçın hakeminin, taraftarın ve ekranlardaki milyonlarca sporseverin gözünün önünde darp edilmesini hekim kimliğimizle kınıyoruz. Bu amaçsız, zedeleyici ve yaralayıcı şiddetin ne spor camiasına ne de sportmenliğe bir faydasının olmayacağı  aşikardır. Bu olaya toplumun, yargının, siyasetin ve her kesimden insanın AMASIZ destek verdiğini görmek sevindiriciyken, her gün darp edilen hekimlere karşı benzer bir tepkinin olmaması bizleri bir kez daha yaralamıştır.
 
Darp edilmenin ötesinde, sağlık teröristleri tarafından katledilen değerli meslektaşlarımızın olduğu bir ülkede, yer yerinden oynamalıyken tepkiler yetersiz kalmış, katliamlar görmezden gelinmiştir. Şiddete karşı gösterilen tepkinin camiaya göre farklılığı kabul edilemez. Ülkemizin her köşesine şifa dağıtan, bu toplumun önemli bir parçası olan hekimlerimize karşı gösterilen vurdumduymazlık, telafisi mümkün olmayan sonuçlara yol açacaktır.
 
Şiddet sorunları giderek büyümüş ve maalesef hekimlerden sonra hakemlere de sıçramıştır. Bu soruna müdahale edilmezse, radikal çözümler üretilmezse; yarın belki de bu şiddet toplumun her kesimine yayılacaktır. AHEF olarak şiddetin her türlüsüne karşı olduğumuzu beyan ediyor ve adaletin bir gün herkese lazım olabileceğini vurguluyoruz.

PAYLAŞ: