Aile Hekimleri Olarak Zulüm Yönetmeliğine ve Sağlıkta Şiddete Karşı Hafta Boyunca Karalar Bağlıyoruz: 19 Ekim'de Büyük Ankara Mitingi’nde Buluşuyoruz.

Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu olarak her geçen gün artan sağlıkta şiddete karşı sesimizi yükseltmek için 10 haftadır her pazartesi karalar bağladık. Ancak ne yazık ki en büyük şiddeti Sağlık Bakanlığı’ndan gördük! İş yükümüzü artıran, bizi formüllere boğan, sözleşmelerimizi iki dudak arasına alan, önce hak edişlerimizi azaltan ardından geri almak için binbir şartı yerine getirmemizi bekleyen mobbing niteliğindeki zulüm yönetmeliğiyle karşı karşıya bırakıldık. 
 
Bizler, sağlık hizmeti sunarken hasta ve yakınlarından gördüğümüz fiziksel ve psikolojik şiddetle mücadele ederken, Zulüm Yönetmeliği adıyla karşımıza çıkan bu taslak, mesleki onurumuzu ve halkımıza sunduğumuz nitelikli sağlık hizmetini tehlikeye atmaktadır. 
 
Pazartesi günleri devam ettirdiğimiz #KaralarBağladık eylemimizi bu hafta tüm hafta boyunca devam ettireceğiz ve finali 19 Ekim’de Ankara’da yapacağız. Büyük Ankara Mitingi’nde siyahlara bürünüp son kez karalar bağlayacağız. Çünkü bu karanlık yönetmeliklere ve dayatmalara artık yeter diyoruz! Mesleğimizin onuru olan beyaz önlüklerimizin önemini ve kıymetini Sağlık Bakanlığı da görmelidir. Hedefimiz, sağlık sistemimizi köleleştiren bu yanlışlara karşı beyaz bir sayfa açmaktır.
 
Aile hekimliğinin geleceği için, Zulüm Yönetmeliğinin geri çekilmesi için 19 Ekim’de Ankara’da sesimizi hep birlikte siyahlara bürünerek duyuralım, Bakanlık tarafından bize dayatılmak istenen zulme ve şiddete karşı hep birlikte hayır diyelim!
 
Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu

PAYLAŞ: