AHEF Yönetim Kurulu Toplantısı

                   17 MAYIS 2015 TARİHLİ AHEF YÖNETİM KURULU KARARLARI

      Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu (AHEF), 17 Mayıs 2015 günü yaptığı yönetim kurulu toplantısında, Bakanlığın son “acizlik yönetmeliğini”, Sağlık Bakanının son açıklamalarını ve güncel sorunları görüşmüştür.

            Sağlık Bakanının son açıklamalarına karşı cevabımız internet sitemizde yayınlanmıştır.

            Güncel konular ile ilgili aşağıdaki kararlar alınmıştır:

  1. Aile Hekimliğini bitirme projesinin ilk ayağı olan “Cumartesi Nöbetleri” ne gitmeme   kararlılığımız aynı şekilde devam etmektedir..  Adı ne olursa olsun aile hekimliğini bitirmeye çalışanlar, aile hekimleri üzerinden şahsi prim sağlamak isteyenler karşısında AHEF’ i bulacaktır.
  2. AHEF Yönetim Kurulu nöbete karşı direnci daha da artırmak için saha çalışmaları yapacaktır. Bu kapsamda il ve bölge toplantıları yapılacaktır.
  3. Sağlık Bakanlığı’nın son çıkardığı “Acizlik Yönetmeliğine” karşı il derneklerimiz tarafından, 22 Mayıs 2015 Cuma günü basın açıklamaları yapılacaktır. Aile Hekimlerimiz haklı davalarını bir kez daha duyuracaktır.
  4. AHEF Hukuk Bürosu Bakanlığın yıldırma politikalarına karşı tüm Türkiye’de ki aile hekimlerine hukuki yardım verecektir. Türkiye’nin neresinde olursa olsun koruma şemsiyemiz aile hekimleri ile beraber olacaktır.
  5. İl derneklerinin AHEF Tüzüğü’ne uygun olarak, kendi tüzüklerine “Kendi isteği dışında idarece sözleşmesi feshedilen üyelerinin hukuksal süreç sonuçlanıncaya kadar üyelik hakları devam eder.” ibaresinin eklenmesi yönünde tavsiye kararı alınmıştır.
  6. Süreç yakından takip edilerek, yapılacak genel seçimlerden sonra eylem takvimi geliştirilecektir.
 
Tüm camiamıza saygılarımızla duyururuz.
 
AHEF YÖNETİM KURULU
 

PAYLAŞ: