AHEF' ten Duyuru

Aile Hekimliği Camiasının Değerli Üyeleri,
 

Ülkemizde biz aile hekimleri ve aile sağlığı çalışanlarını da yakından ilgilendiren seçim süreci sonuçlanmıştır.
Elde edilen sonuçlardan, Sağlık Bakanlığındaki içe kapanık, ben yaptım oldu bitti, sahanın temsilcilerinden uzak kalma, bilimsel verilerin ve değerlerin değil kişisel isteklerin önemli olduğu dönem artık sona ermiştir.

AHEF olarak, tavrımız nettir değişmemiştir. Biz bu aile hekimliğine sahip çıkmaya devam edeceğiz; halkımızla aramızdaki bağın kopmasına izin vermeyeceğiz.

İyi aile hekimliği yapabilmek, halkımızın hak ettiği etkin ve kaliteli aile hekimliği hizmetlerini alabilmesi için  “aile hekimliğini bitirme projesi” olan adı ister “nöbet”, isterse “uzatılmış mesai olsun” garip dayatmalara boyun eğmeyeceğiz.
Sahada emek veren tüm aile sağlığı çalışanlarından, gösterdikleri direnci artırarak devam ettirmelerini istiyoruz.
Artık Sağlık Bakanlığındaki eskisi gibi totaliter bir yapı olmayacaktır.

Buradan Sağlık Bakanlığı bürokrasisine sesleniyoruz. Mevcut durumu kullanarak, aile hekimliğinde garip uygulamalara imza atmasınlar. Bu yaklaşımın her zaman takipçisi ve hesap sorucusu olacağız.

Sağlık Bakanlığı yönetimini devralacak hangi siyasi partiden olursa olsun, yeni ekibe geçen dönem yaşanılan hataların tekrarlanmaması çağrısında bulunuyoruz. Kimse Hekimleri, Aile Hekimlerini, Sağlık Çalışanlarını karşısına alarak, başarılı bir sistem kuramaz. İçe kapanık, müzakereyi değil dayatmayı kendine ilke edinenlerin, artık sağlık sistemine verdiği zararlara dur denmelidir.
Biz daha önce de defalarca dile getirdiğimiz, birlikte çalışma arzusunu bir kere daha tekrarlıyoruz.

Emeklilik haklarımızı iyileştirilmesini, yıpranma payımızın verilmesini, aile hekimliğinin artık gerçek anlamda bir kanununun olmasını isterken, aile hekimliğinin tasarruf edilecek bir alan olduğu algısının da bitmesini istiyoruz.

Tarih ders alınmak içindir, tekrarlamak için değil. Bizleri görmezden gelecek yapılar ile mücadelemiz kim olursa olsun devam edecektir.

Saygılarımızla..

AHEF YÖNETİM KURULU
 

PAYLAŞ: