AHEKON 2016 Skeç Senaryosu Yarışma Koşulları

1-) Senaryo konusu: Aile Sağlığı Merkezi çalışanlarında yıpranma (Sağlıkta yıpranma konusunda bizim payımıza düşenler)

2-) Senaryo, sahneye koyulduğunda en kısa 5, en uzun 15 dakika olacak şekilde yazılmış olmalıdır.

3-) Yarışma katılımcıları,  aile hekimi  olup, AHEF e üye il derneğine üye olmalıdır.

4-) Her katılımcı yarışmaya yalnız bir senaryo ile katılabilir.

5-) Skeç türü komedi ve/veya dram olabilir.

6-) Senaryonun başka hiçbir yerde oynanmamış ve yayınlanmamış olması gerekir.

7-) Devlete, devlet büyüklerine, kişilere hakaret ve alay konuları içeren, ırkçılık ve ırkçı söylemler barındıran, argo, küfür, müstehcen söz ve davranışlara yer veren, siyasi propaganda yapan, manevi değerlere saygısızlık içeren senaryolar yarışma dışı bırakılacaktır.

8-) Jüri, yarışmaya katılan senaryolar arasından, yarışma konusu ve amacı doğrultusunda, kendi takdir hakkı çerçevesinde, dereceye girmeye en uygun eserleri belirleyecektir.

9-) Jüri, yapacağı değerlendirmede, yıpranma fikrinin orijinalliğini, yaratacağı algı, çevreye ve topluma katacağı değer kriterlerini inceleyecektir.

10-) AHEF, yarışmada yayımlanan eserlerin,  çoğaltma haklarını bedelsiz kullanabilir. Ödül alan ve yarışmaya katılan tüm eserlerin tüm kullanım hakkı AHEF e ait olacaktır. Yarışamaya katılan eserler iade edilmeyecektir.

11-) 1. 2. Ve 3. lük ödülüne  değer görülen eserler, 10 Kasım 2016 tarihinde  AHEF'in internet sitesinde duyurulacaktır. Yarışmaya katılım için senaryoları gönderme zamanı: 27 Eylül 2016 ile 27 Ekim 2016  tarihleri arasındadır.  Kazanan katılımcılara telefon ile de bilgi verilecektir. Bu yüzden, katılımcıların, ad-soyadı, e - mail adresi, telefon numarası gibi bilgilerini doğru ve eksiksiz olarak senaryo ile birlikte göndermeleri gerekmektedir. Yarışmacıların yanlış, eksik veya yarışmanın sonuçlandığı tarihte servis dışı kalmış olan telefon numaraları vermeleri durumunda, ulaşılamazsa, AHEF in sorumluluğu yoktur.

12-) Yarışmanın birincisine AHEKON katılım kayıt ve konaklama  ödülü ve AHEKON da senaryosunun sahneye konulması ödülü verilecektir. Yarışmanın  ikinci ve üçüncüsüne Samsung tablet   ödülü verilecektir.

13-) Yarışma senaryo gönderen kişiler, senaryonun kendilerine ait olduğunu beyan ve taahhüt etmiş sayılacaklardır. AHEF skeçlerin izin ve telif haklarıyla ilgili herhangi bir sorumluluk kabul etmez.

14-) Yarışmaya katılım ücretsizdir.

15-) Yarışma bireyseldir. Grup olarak katılım kabul edilmez.

16-) Son teslim tarihinden sonra ulaşan senaryolar  kabul edilmeyecektir. Son teslim tarihi 27  Ekim 2016 saat 17.00'dir. Senaryoların gönderileceği adres: asistanahef@gmail.com

17-) Katılımcı yarışma ile ilgili, hiçbir üçüncü kişi veya kuruluş ile yazılı veya sözlü ticari anlaşma içine girmediğini ve girmeyeceğini, beyan, kabul ve taahhüt eder.

18-) Yarışmaya katılan herkes bu katılım kurallarına uyduğunu ve uyacağını beyan, kabul ve taahhüt eder.

19-) Yarışma jürisi:

Uzm. Dr. Erkut Çoşkun

Ahu Uzel Yapıcı

Dr. Elif Kuruefe

Dr. Ayşegül İçkin Yalçın

Dr. Arzu Yılmaz Şaşoğlu

Dr. Esin Ayfer

Dr. Ali Erbaş

20-) Yarışmaya AHEKON Çalışma Grubu ve AHEF Sosyal Projeler ve Organizasyon Komisyonu üyeleri katılamaz.

PAYLAŞ: