SAĞLIKTA ŞİDDET KONULU BASIN AÇIKLAMASI

Geçen her gün giderek artan Sağlık Çalışanlarına Şiddet olayları nedeni ile Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonunun 5. Olağan Seçimli Genel Kurulu başlangıcında AHEF Adına 2. Başkan Jülide AKSOY tüm il dernek başkanlarını yanına alarak bir basın açıklaması yaptı. Basın açıklaması metni:



SAĞLIKTA ŞİDDETİ BERABER DURDURALIM:

Biz Aile Hekimleri Federasyonu olarak sağlıkta şiddetin olduğu her yerde dik duruşumuzu sergilemeye devam edeceğiz.  Her gün artarak devam eden şiddet olaylarının bir yenisi Mersin Erdemli ilçesin de çalışan Dr. Mehmet SÜRER'in şiddet görmesiyle  devam etmiştir. Çok değerli basın mensupları; Görevi başın da mevzuatları uygulayarak kamu görevini yapmaya çalışan sağlık personeline hem psikolojik hem fiziki saldırıların sayısı gün geçtikçe artmaktadır. Can güvenliğimiz olmadan görevimizi yapmakta zorlanıyoruz. Vicdanımız ve sorumluluklarımız arasında görevimizi yapmaya çalışırken uğradımız bu şiddet bizi çok yıpratmaktadır. İsteğimiz görevimizi huzurla, layıkıyla yapabilmektir. Biz sağlık çalışanları saati, bayramı, hafta sonu olmadan, ailesinden fedakarlık yaparak büyük özveriyle çalışan dev bir aileyiz. İstatistikler sağlık çalışanlarının diğer meslek gruplarına göre 16 kat fazla şiddete uğradığını gösteriyor. Sağlık sektöründe çalışanların %70'i görev süreleri boyunca sözel ya da fiziksel şiddete uğramaktadır. Bu sayılara bir yenisi eklenmeden sağlıkta şiddet yasasının çıkarılmasını talep ediyoruz. Vatandaşlarla sağlık personelini karşı karşıya getiren uygulamalara son verilmesini bekliyoruz. Bizim yanyana telaffuz ederken bile zorladığımız bu iki sözcük ne yazık ki ülkemiz de hemen her gün birlikte anılıyor, çünkü maalesef her saat başı bir sağlık çalışanı şiddete mağruz kalıyor. Değerli Türk Halkı, sizden biri olan Aile Hekimlerinize, Sağlık Çalışanlarınıza sahip çıkın!Sağlık veren ellere zarar vermeyin. Bu aymazlığa Müsaade etmeyin sağlıkta şiddeti birlikte durduralım. .

 
Bu sayılara bir yenisi eklenmeden acilen şiddet yasası çıkarılarak haklarımızın korunmasını görevimizi tedirgin olmadan huzurla yapabilmek için halkımızla birlikte   şiddetin her yerde son bulmasını temenni ediyoruz. Saygılarımızla.

PAYLAŞ: