YURT İÇİN SAĞLIK RAPORUNDA BAKANLIK GÖRÜŞ YAZISI

YURTTA KALAN ÖĞRENCİLERİN SAĞLIK RAPORLARI İÇİN,

 SAĞLIK BAKANLIĞI TARAFINDA GÖRÜŞ YAYINLANDI.

Rize Aile Hekimleri Derneğimizin girişimleri sonucunda yurt ve pansiyonlarda kalacak kişiler ile evlenecek olan çiftlerin akciğer tüberkülozu hastalığına yönelik araştırma yapılıp yapılmayacağı konusunda görüş talebine; Sağlık Bakanlığından cevap geldi.

Sağlık Bakanlığı görüş yazısına göre; " Tüberküloz hasta temaslılar, sağlık çalışanları, ceza ve tutukevlerinde bulunanlar, bağışıklığı baskılanan kişiler, yaşlıların toplu yaşadığı yatılı kurumlar, yatılı rehabilitasyon merkezleri ve bakım evleri, evsizler ve göçmenler risk grubunu oluşturan gruplar olarak tanımlanmış olup, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı öğrenci pansiyonları ve tüzel kişiler tarafından açılan öğrenci yurtları, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumuna bağlı yurtlarda kalacak öğrenciler tüberküloz açısından risk grubunda bulunmamaktadır. Evlenecek çiftler de tüberküloz açısından risk grubuna dahil olmadıkları için evlilik öncesi tüberküloz için rutin taranmasına gerek yoktur. Bu kapsamda bahsi geçen grupların rutin olarak verem savaş dispanserine yönlendirilerek taramadan geçirilmesine gerek bulunmamaktadır. " şeklinde görüş beyan etmiştir.

Bu görüşe rağmen, asıl önemli olan  yurtta kalamayacak olan kişilerin sağlık şartlarının neler olması gerektiği konusuna açıklık getirilmemiş olması, "yurtta kalabilir sağlık raporu" hakkında belirsizliklerin devam edeceğini göstermektedir.

Doküman Listesi

Dosya Adı Boyut Oluşturma Tarihi Dosya Türü
1. Yurtta Kalabilir Raporunda Tüberküloz Taramasi Görüs Yazisi 91,15 KB 27.11.2017 13:11:24 .jpg
PAYLAŞ: