AHEF YÖNETİM KURULU FEVZİ TURGUT UN YANINDAYDI

  • Görüntüleme: 2478
  • 03 Nisan 2020
  • .

Değerli meslektaşlarımız, 
01.04.2020 tarihinde, AHEF  yönetim kurulu başkanı olarak ben ve yönetim kurulu üyemiz Dr.Rıdvan Karagöz ( şehirler arası seyahat kısıtlaması olması nedeniyle valilik izni çıkarılarak ) Balıkesir’de görüşmelerde bulunduk. Öncelikle sözleşmesi askıya alınan il dernek yöneticimiz  Dr. Fevzi Turgut ile görüştük. Ardından dernek yönetim kurulu üyeleri Dr. Hüseyin Koputan ve Dr. Mustafa Nazif Gökçe ile bir değerlendirme yaptık . 
İl dernek yöneticilerimizle birlikte il sağlık müdürü ziyaretimizi gerçekleştirdik. Yaklaşık ikibuçuk saat süren toplantıda, 
Öncelikle Dr.Fevzi Turgut’un göreve iadesi ardından soruşturmanın hızla sonlanmasını istedik. Müdür bey Sağlık Bakanımızın ve İl Valisinin haberi olduğunu ve onların da onayıyla soruşturmanın bu şekilde yapılacağını ifade etti. Göreve iade edilebilmesinin soruşturma sonrası olabileceğini, bu sürecin hızlandırılabileceğini söyledi. Bunun üzerine, Dr. Fevzi Turgut’un soruşturması için tarafsız ve sahada kabul gören  bir muhakkik atanmasını, Soruşturmanın usüle uygun ve kişiselleştirilmeyecek bir şekilde yapılmasını talep ettik. Dr. Fevzi Turgut’un en kısa sürede göreve iade olması gerektiğini ifade ettik. Pandemi döneminde tüm eksiklere rağmen hizmetten çekinmeyen ve çalışmak için eksikleri dile getiren bir hekimin bu şekilde görevden uzaklaştırılmasının sahada da motivasyon kaybına neden olduğunu ifade ettik. Kullanılan ifadelerin suç teşkil etmediğini o an yaşanan endişenin ifadesi ve soruna dikkat çekme amaçlı olduğunu belirttik. 
İl derneğimizin yönetim kurulu üyeleri ile diyaloğun önemli olduğunu ve bunun devamının gerekli olduğunu ifade ettik. Aile hekimlerinin kişisel koruyucu ekipman eksiklerinin karşılanması ve devamlılığının sağlanmasının önemini hatırlattık. Cumhurbaşkanlığı genelgesine uygun olarak, esnek çalışmanın uygulanması talebimizi ilettik. Bu konuda  ve Aile hekimliği ile ilgili tüm konularda dernek yönetimi ile istişare içinde olunması gereğini hatırlattık. 
AHEF olarak konunu takipçisi olacağımızı, basında ve sosyal medyada da konunun dikkatle takip edildiğini ifade ettik. Hukuki olarak da AHEF  avukatımız ve BALHED avukatının ortak çalışması ile dava açılması için girişimler başladı. 
AHEF yönetim kurulu olarak Aile hekimlerinin sorunlarının takipçisi olmaya devam edeceğiz.

AHEF Yönetim Kurulu

PAYLAŞ: