AHEF KAZANIR 2020

  • Görüntüleme: 2068
  • 11 Ocak 2021
  • .

            AHEF KAZANIR 2020

            2020 yılında AHEF tarafından yaklaşık 100 dava açılmıştır. 32 ilimizden yapılan başvurular sonucu; aile hekimlerinin dertlerine deva olma, uğradıkları haksızlığa çözüm bulma adına dava yoluna gidilmiş ve meslektaşlarımızın yanlız olmadığı, gerekli hukuki desteği profesyonel düzeyde alabilecekleri gösterilmiştir.

            AHEF tarafından kazanılan dava kararları http://www.ahef.org.tr/ adresinde yayınlanmakta ve il derneklerimizin de hukuk mücadelelerinde kullanımına sunulmaktadır. Kazanılan davalar ‘’AHEF KAZANIR’’ başlığı ile yayınlanmaktadır. Çünkü her bir aile hekimin sorunu çözüldüğünde AHEF KAZANIR. Çünkü her bir meslektaşımızın uğradığı haksızlığa karşı destek sunulduğunda AHEF KAZANIR. Çünkü birlik ve beraberliğimiz arttığında AHEF KAZANIR. Bütün aile hekimlerini ilgilendiren, tek tek uğraşmaktan yorulmasak da artık sıkıldığımız sorunların toplu çözümü için yapılan Yüksek Mahkeme başvurularında AHEF KAZANIR. AHEF kazanınca hepimiz kazanırız. Bütün hekimler kazanır.Sağlık sistemimiz kazanır.

            Aile hekimi olmayan meslektaşlarımız tarafından gıpta ile izlenmekteyiz. Birlik beraberliğimiz, mücadele ruhumuz ve artık iyice profesyonelleşen STK’larımız neredeyse her sohbetin içinde taktirle yer almaktadır. Elbette her çözdüğümüz soruna karşı yeni bir problem icat edildiğinin farkındayız. Pandemi döneminde uğradığımız haksızlıkların farkındayız. Sabrımızın kalmadığının, yaşadığımız bıkkınlık ve tükenmişliğin farkındayız. Her birimiz kendi asmlerimizde onlarla sorunla boğuşuyoruz ama mücadeleden vazgeçemeyiz. Unutmamalıyız ki sadece aile hekimlerine değil bütün meslektaşlarımıza umut oluyoruz.

            2020 yılında Anayasa Mahkemesi’nde 4 dava, Danıştay’da 1 dava, Bölge Mahkeme’lerinde 12 dava, İl İdare Mahkemeleri, Ceza Mahkemeleri, gibi bir çok mahkemede yaklaşık 100 dava açılmıştır.Bunun yanı sıra illerden iletilen sorunlar üzerine 100’lerce savunma taslağı ve idarelere iletilmek üzere mevzut bilgilendirmelerinin yanı sıra Sağlık Bakanlığı’na iletilen birçok talep, görüş ve tavsiye yazısı mevcuttur. Ahef Hukuk Komisyonu Koordinatörü Uzm. Dr. Hüseyin GÜNTÜRKÜN’e, AHEF YK Üyesi Dr. Muharrem GÖRGEL’e, AHEF YK Üyesi Dr. Hazar CIRIK’a, değerli Ahef Avukatımız Cihat TORTUM’a, Ahef Hukuk Komisyonu’nda dinlenme zamanlarından, ailelerine ayıracakları zamanlardan feragat ederek görev alan değerli meslektaşlarıma, Ahef Hukuk Yürütme Kurulu’na ve desteğini AHEF  Hukuk Komisyonu’muzdan esirgemeyen AHEF Yönetim Kurulu’na teşekkür ederim.

 

 

                                                                                      AHEF Hukuk Yürütme Kurulu Başkanı

                                                                                         Dr. Harun Mesut ATMACAOĞLU


PAYLAŞ: