65 YAŞ ÜSTÜ KRONİK HASTALIĞI OLANLAR

  • Görüntüleme: 4139
  • 23 Mart 2020
  • .

Değerli aile hekimleri,
İçişleri Bakanlığı tarafından , 81 il valiliğine,  65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı bulunanlar için uygulamaya konulan "sokağa çıkma yasağı ‘’ genelgesine ek bir genelge   gönderilmiştir.  Genelge ile, 65 yaş üstü kişilerin ve kronik hastalığı bulunanların sokağa çıkması sınırlandırılmıştır. Bu konuda valiliklerin yazdığı yazılar ile aile hekimlerine bir görevlendirme yapıldığı bilgisi almaktayız. Evde sağlık hizmetleri , ilgili mevzuatlarla daha önce kamu hastanelerine devredilen bir konudur. 
Valilik yazıları ile bu görevin aile hekimlerine aktarılması söz konusu değildir. Bizler tüm olumsuzluklara rağmen ve  malzeme verilmemesine karşın görevimizin başındayız. Bu zorlu süreçte Ülkemizin hizmetindeyiz. Ancak, planlamalar yapılırken; sahada uygulanabilir,  sonucu alabilecek  ve mevcut pandemiyi arttırmıyacak şekilde,  ilgili STK’lar ve Sağlık Bakanlığı'nın da önerileri dikkate alınarak  yapılması taraftarıyız. Bu nedenle faydadan çok zarar verecek ve mevcut durumu daha karmaşık hale getirecek bu konuda itirazlarımızı yaptık.  Halen , evde sağlık hizmetlerinden kamu hastanelerinin görevli olduğunun altını çiziyoruz. 
Ayrıca kronik hastalığı olan işçilerin, işverenler tarafından aile hekimlerine izin için, belge alınmasına yönlendirilmesi ile ilgili Sağlık Bakanlığı’na önerilerimizi sunduk.  Bu konuda e-devlet üzerinden belge alınabİlmesinin yolu açılmalıdır.  Kronik hastalık ilaç muafiyet raporları ile ilgili geçmişte ilaçlarını bir dönem almamış ya da rapor süresi sona ermiş hastaların eczaneden reçetesiz olarak  ilaç alması ile ilgili sorunların çözümü noktasında da başvurularımızı yapmış bulunmaktayız. 
 
 Saygılarımızla.     
 AHEF YÖNETİM KURULU

PAYLAŞ: